Beautiful rain?

I dagens VK kan man läsa om att det är dags för vackert regn. När jag väl läste tidningen hade jag just varit ute och då regnade det… fast det var mer som att någon sprayade med en sprayflaska än frågan om några droppar. Skumt var det och när jag läste rubriken tänkte jag att NU JÄDRAR är dom snabba. Det där fina regnet har något med något att göra.

Det hade det då inte alls det.

I stället handlar det hela om att det är dags för årets största och bästa stjärnfall, flera stjärnfall i minuten kan man tydligen få bevittna. Ja, eller nu är det ju inte stjärnor som faller men ett meteorregn… Tydligen ännu mera korrekt: Meteorsvärm…

Därför har jag skrivit en lång önskelista inför denna kväll… Skall embarkera mig uppe på tredje våningen och sitta och se stjärnfall och styrka önskan på önskan från min lista. Har dock inte bestämt mig vad jag skall välja först… 🙂

Perseiderna heter det tydligen och kan ses i augusti varje år!

Vore riktigt roligt om man kunde se något, men jag tror den fula BILTEMA-skylten kommer störa sikten :-)Enligt rapporter syntes ingenting i gårkväll, i allafall inte om man trycker inne i staden.

Spelar ingen roll, tycker det är fascinerande med sånna här fenomen, och jag uppskattar faktiskt att VK skrivit om detta i tidningen!

//a

En kommentar

  1. Pingback: A beautiful rainy night… | Marja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.