BOKTIPS: Fablehaven…

IMG_1909

 

FAKTA:

Författare: Brandon Mull

Förlag: Rabén&Sjögren

Böcker: Bok 1: Fablehaven-Den förbjudna skogen, Bok 2: Fablehaven -Aftonstjärnans hämnd Bok 3: Fablehaven – i Skuggornas makt, Del 4: Fablehaven – Draktemplets hemlighet Del 5: Fablehaven -Demonfängelset

*****************************************

Jag vill varmt rekommendera denna bokserie som jag just nu läser för min son!

Jag lägger upp denna information som privatperson med ett brinnande intresse för litteratur för såväl vuxna som barn! -Så ingen behöver fundera om jag är sponsrad eller inte!

Min son är 9 år och uppskattar mycket att vi läser tillsammans. Efter många Sune-böcker och allehanda fantasyböcker har vi hittat en fantastisk serie som är ett sant nöje för såväl mig själv som kiddo.

Det var Ugglan som kom med första boken om FABLEHAVEN -Ett hemligt reservat för magiska varelser. Kendra och Seth som är huvudpersonerna besöker sin farmor och farfar (som är föreståndarna för Fablehaven) och de får vara med om fantastiska äventyr bland älvor, satyrer, häxor, najader…

Böckerna är stundtals så spännande att jag nästan tystnar för att jag snabbt vill läsa själv vad som skall hända, de är så spännande att sonen kryper tätt intill när onda väsen svävar utanför barnens sovrumsfönster.

Böckerna är långa, genomarbetade och detaljerade. Det är inget man läser ut på en kväll även om man önskade att man kunde! Det är ett äventyr att få ta del av denna magiska värld!!

Vi har bara kommit till den andra boken om Fablehaven och sonen googlar frenetiskt för att finna information om inte Fablehaven-böckerna kommer att bli film. Enligt vissa källor sägs att producenten som producerat såväl Spindelmannen som Ironman (Ari Avid) är den som köpt rättigheterna.

Vi kommer hinna igenom alla böcker innan filmerna är här och jag hoppas många fler vuxna och barn hinner få ta del av Fablehavens magiska värld innan det presenteras på silverduken!

Själv gör jag mig redo för ett besök på en bokaffär då jag -liksom min son -vill ha del tre redo så fort vi avklarat del två!

//a