Singel-skräcken…

Jag kan njuta i fulla drag över ensamhet MEN sedan finns det vissa lägen då jag kan uppleva smärre singelskräck -Som i morse!

Jag kan inte låta bli att flina åt det faktum att jag lyckades dra ner en halstablett ”nånstans” efter att ha kvävt en nysning… Jävligt korkat att dra ett hastigt andetag inåt samtidigt som man har något i munnen!

Sedan då… Att känna att något sitter fast som INTE lossnar med vatten utan att börja ana att det inte är i matstrupen utan den andra mer livsviktiga luftstrupen… Ja då är det mindre roligt. Min spontana tanke var att repetera i huvet hur fan man gör heimlich manöver på sig själv! Om utifall att…

Efter vidare eftertanke konstaterade jag att jag borde ringa 1177 och rådfråga för OM man har något i luftvägarna är det inte helt lyckat och att då i samma ögonblick inse att man inte har någon röst att prata med gav lite mera puls… Hes hesare hesast… Dom hörde mig ju dock trots allt och jag skulle alltså in för att viska och kraxa mig vidare i vårdkedjan!

Narkos och bronkoskopi är inte sådant jag vill höra 06:45 på morgonen… Därför är jag innerligt tacksam att man gjort flera andra undersökningar under förmiddagen och kunnat konstatera att oavsett vart den sitter så kommer jag inte kunna kvävas. Möjligtvis kan jag få en liten infektion OM den sitter i en liten bronk…

Väl hemma och efter att ha avlagt rapport till berörda parter via SMS -då jag inte kan kommunicera på annat sätt, kom jag på att fler människor kanske behöver veta hur man utför en hemlich manöver på sig själv (ja eller någon annan)!

Jag summerar att det här var det absolut sjukaste jag varit med om när det gäller vårdbesök… Att dra ner en halstablett i fel strupe… Så fruktansvärt dumt!

Å jag kan bara konstatera att NUS vimlar att empatiska, humoristiska läkare och sköterskor som tagit så väl hand om mig under denna dag!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag kände av den i några dagar samt hostade mintsmak… Ytterst obehaglig upplevelse!!! Åk in så dom få plocka upp den //a

   • klas

    Har legat inne och de har röntgat, den sitter i matstrupen men längs med väggen… De hade mycket o göra o jag ville hem så vi sa att den får gå bort av sig själv om det inte blir inflammation osv.. Men känner en lakritssmak o lite kli i halsen hela tiden. Var också orolig att den sats sig i luftstrupen 🙂 men de har lovat att så inte är fallet.

    • Anna H (inläggsförfattare)

     Huuuga!!! Det där var det mest bisarra jag själv varit med om MEN allt gick ju bra och den försvann utan komplikationer!! Själv har jag inte ätit en sådan halstablett igen efter incidenten… Hur känner du för djungelvrål i fortsättningen?!?! 😀 Hoppas det löser sig lugnt och att du slipper problem och obehag! Stort tack för din kommentar, så skönt att höra att fler kan lyckas med det i storsett omöjliga!! //a

 1. Pingback: DoReMiFaKrax… | Fröken Krass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.