Detox…

Som förkyld, hes och hostig tänkte jag att en detox vore på sin plats.

Jag skulle aldrig kunna detoxa koffein eller socker, nej jag detoxar mitt HÅR!

Min frisör gav mig en flaska detox-schampo och instruktion att tvätta håret fyra gånger på rad med den lilla magiska buteljen. Sagt och gjort, första schamponeringen tyckte jag det var mesigt. Sköljde ur…

Nästa schamponeringen blev jag lite mer impad, plötslig skummade den mera… Sköljde ur…

Tredje schamponeringen kändes det som att jag hade SÅ MYCKET HÅR…

Fjärde började jag bli oroad. Sköljde ur och konstaterade att allt hår liksom satt ihop. Om jag tidigare upplevt att jag somliga dagar kan se ut som ett svintotroll var det inget i jämförelse med denna hårbollstromb!

Följde instruktionerna och drog i en hårpackning…. När den var utsköljd var det bara att grabba en borste och försiktigt börja reda ut den enda gigantisk tovan som håret var. Därefter drog jag i generöst med olja (nån slags silikonprodukt!)

Sååå… Håret är RENT!

Vet i friden om jag ens vill veta hur det ser ut när det torkat!

Åh… Varför detoxar man hår?! Tydligen fastnar massa skit i håret som vi inte får bort… Men om jag klarat mig 40 år utan är jag tveksam om jag anser det nödvändigt att göra detta.

OM håret ser fantastiskt ut senare lovar jag givetvis att rapportera!

//a

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Låter som en spännande upplevelse.. haha.. själv har jag gjort tvärtom:

  Jag har tvättat håret endast EN gång nu på tre veckor och mitt hår är sjukt snyggt och fräscht (!)
  Tappar inget hår heller och hårbotten är varken fet eller kliandes som den kan vara ibland.

  Schampon med innehållsförteckningar långa som en giraffhals betyder att det antagligen är MASSOR me grejs som jag inte tål i det och nu skippar jag allt!! Sköljer håret med balsam två gånger i veckan och jaa.. metoden va ju klockren för mig 🙂

  Om jag varit ute på galej och haft produkter i håret så tvättar jag ju såklart. Fast med hästschampo som innehåller endast 4 ingredienser (alla biologiska) haha.. det låter kanske inte så fräscht, men mitt hår är riktigt najs: Lultar gott, känns blankt och fint och det verkar växa som attan oxå 🙂

  Hoppas du blir av me förkylningen snart.. Krya på dig!! Kram

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Har faktiskt hört fler säga det där… Att håret blir fantastiskt av att INTE tvätta det utan låta det sköta sig naturligt, men att det kan ta tid innan man får ”balans”? Tog det lång tid innan du fick ordning på ditt eller var det bara att sluta?! Själv ser jag ju för taskig ut efter 1-2 dag utan tvätt!!

   Har även hört precis samma sak när det gäller huden, att ju mindre krämer och skit man har desto bättre blir den!

   Jag är inte jätteimponerad av hårdetoxen, hade nog varit bättre om det gällde socker… Eller hrm.. nikotin 😉
   KRAM och har en bra söndag! //a

   • Helena Nilsson Springare

    Jag hade nog mycket hjälp av att jag va utomlands i första skedet och kunde bada i saltvatten varje dag.. håret var helt gudomligt, vilket innebär att jag kommer att måsta flytta utomlands till salta bad och sooool… haha…

    Kram

    • Anna H (inläggsförfattare)

     Tänk så skönt!!! Hud å hår skulle må gott av att i allafall bo utomlands vinterhalvåret 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.