Korsningen som gud glömde…

Jag har läst och förstått att Umeå har dålig luft.

Om jag inte missminner mig har jag sett en karta som visade vart luften var synnerligen dålig. EN sådan gryta var runt Mariedal/Marieberg längst en gata mera känd som Morkullevägen.

Nu har man ju snickrat och byggt rondeller och påfarter på E4:an så att Marie-området har ett utomordentligt smidigt nav till Ersboda.

Men det finns en stackars utfart som kommunen glömde och det är utfarten från Hermelinvägen till Morkullevägen…. Vid vissa tidpunkter kan jag stå i all oändlig tid och spy ut avgaser i väntan på en lucka att  kunna köra ut.

På morgonen kommer lämmeltåget FRÅN Ersboda på väg mot NUS… På eftermiddagen kommer lämmeltåget tillbaks från NUS och vidare mot Ersboda… Vill man inte chansa med både sitt eget liv och andras som insats är det ett ypperligt tillfälle att öva sig i stresshantering om inte annat kan man ju skala en banan och ta sig en fruktstund där på tomgång…

Det gäller att planera eventuella bilresor noggrant så att man vet att man kommer ut på vägen i tid.

Kan inte för mitt liv begripa hur USELT planerat det är! Finns det då ingen vaken stadsplanerare?!?! Någon ansvarig som varit vaken på mötena och konstaterat att just den där utfarten kommer bli problematisk?! Det är långt ifrån bara boende på Hermelinvägen som använder den där jädra korsningen…

Alla som skall till och från MSK arena eller Bräntberget hamnar också i den där utfarten förr eller senare!

Den suger…. Den suger lika illa som toaletterna på filmstaden stank!

//a

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Du får väl skaffa dig en stor pansarbil så att du kan tränga dig ut i trafiken 😉 Tyvärr, om inte högerregeln eller någon annan trafikregel ger dig företräde så är det tålamod som gäller även om sekunderna brukar kännas långa i dylika sammanhang. Om dålig luft bekymrar dig så finns det färdsätt som är vänligare mot miljön som t.ex. buss eller cykel. Eller i varje fall stänga av bilmotorn medan man väntar…

    För övrigt får man hoppas att trafikplanerarna gjort sitt bästa när de bestämde vilken trafiklösning som ska gälla i den aktuella korsningen. Om inte så tycker jag att du ska utnyttja din demokratiska rättighet och påpeka detta för väghållaren.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Buss är bäst just nu för att slippa problemet! Annars brukar det bästa sättet vara att GÅ! Men ska man iväg till stugan, åka och handla etc anser jag tålamod vara ett bra alternativ!

      Pansarbil tycker jag lät som ett sympatiskt alternativ 🙂

      Tror absolut jag måste överväga att
      utnyttja min demokratiska rättighet för att PÅTALA problemet!

      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.