Tacksamhet….

Det finns så mycket som tas för givet idag. Är det inte livet, hälsan och andra gigantiska saker är det även små saker som är lätt att glömma att vara tacksam över.

Helgen med katten gav min son en större tacksamhet och förståelse för att det inte bara är att ”HA” en katt utan att det faktiskt kräver en hel del, något som hans mormor och morfar möjliggör genom att faktiskt låta kisse bo där.

Jag jobbar vissa dagar med en fantastiskt rolig och glad människa som ger mig massor av energi, jag är tacksam över dom dagarna och jag berättar för henne att jag uppskattar det -I stället för att bara ta det förgivet!

Det är ju så att börjar man fundera på saken kan man rent av bli tacksam över en mörk, kall kväll med regn och över det faktum att man har varma kläder, en helt egen soffa och ett tak över huvudet…

I allt det lilla finns det fantastiskt stora

Det gäller bara att inte glömma bort just det!

//a

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Du har helt rätt. Det är alldeles för sällan som vi människor uppskattar de positiva sakerna i tillvaron. Det är så lätt att fokusera på det som är negativt i ens liv i stället för att se att i det stora hela så har man det otroligt bra jämfört med människor som lever med krig, svält, sjukdom, fattigdom etc.

    Så vi får alla försöka påminna oss själva och andra om att upskatta det som är bra i livet och lägga de positiva sakerna ”på hög” och försöka minnas dem när livet inte så glatt. Som t.ex. när det är kolsvart ute och regnet öser ner.

    Slutligen: Ett vänligt ord eller en vänlig gest är kostar inget att ge bort och betyder ibland mer än man tror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.