Urinvånare…

Som barn höll jag på med orientering. Med kartan i handen jagades kontroller i allehanda skogar. Det passade mig väldigt bra. Jag har idag ett hyfsat lokalsinne och är bra på mentalrotation i byggnader etc.

När jag besökt London och Stockholm har det varit absolut nödvändigt för mig att ta mig an städerna till fots trots att tunnelbanan både är snabb och effektiv på båda ställena men genom att GÅ har jag kunnat klura ut hur allt hänger ihop.

Jag är urinvånare i denna stad Umeå och igår kunde jag konstatera att jag ALDRIG gått omkring på Västerslätt för att hitta Ö&B med bil var värre än att hitta en studentkorridor i Zon 4 i London!!!

Jag svängde av för tidigt, jag tog en tvärgata fel, jag vände och vred och fattade åt vilket håll jag skulle men jag var, vid ett tillfälle, redo att överge bilen! Som autopilot och co-driver hade jag Ugglan som tyckte jag skulle svänga ”DÄR” å jag kunde buttert konstatera att ”JÄRNVÄGSRÄLS” inte kvalade in som väg. Efter många om och men kom vi fram och då hade jag nästan glömt varför jag ens var där!

Får vara hur det vill med den saken men jösses vad märkligt det är att det finns stadsdelar som man är fullständigt vilse i pannkakan när man besöker här i Umeå!

//a

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  När man kör bil så är det ibland en nackdel att ha bra lokalsinne. Den ”inre kompassen” säger att man ska åt ett visst håll, men bilvägen dit kan vara både krokig och ologisk. Så ibland verkar det bättre att strunta i vilket håll hjärnan säger att man ska ta och enbart lita till kartan och vägskyltarna. Lättare sagt än gjort dock…

  Jag håller med om att det är lättare att orientera sig till fots, men ibland stöter man på stängsel, återvändsgränder eller andra hinder som tvingar en till långa omvägar och då kan man hålla sig för skratt ibland, särskilt när man har en tid att passa…

  Nu var det länge sedan jag var på Västerslätt, men tidigare så var stadsdelen inte så svårnavigerad som så många andra ställen. Men att jag tycker annorlunda än dig på den punkten kanske beror på att jag är uppväxt nästan nästgårds till Västerslätt 😉

  PS: Nästa gång du ska till ÖoB, sikta på VK-huset 🙂

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jättekul… VK-huset var faktiskt det som blev felet i min inre kompass då jag hade för mig att Ö&B skulle ligga innan Vk-huset (om man kommer från stan sett alltså!!) Sedan ville jag gärna ha det i ”mitten” sett från vindeln-vägen och inte första gatan… Äh… va tusan… Jag visste bevisligen inte alls vart det låg mer än på VÄSTERSLÄTT!

   Känner igen det där med stängsel och även MURAR som kan göra det svårt att nå sin destination när man går… Min väninna och jag gick vilse i PalmaNova, vi hade hamnat i Magaluf.. Men via något som liknade en soptipp-light och ett hål i ett sängsel löste sig saken… typ! 🙂
   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.