För komplicerat…

Giv mig helg!

Minecraft, servrar, mods och maps samt Skype på det! Jag hör tjattret och så långt allt väl trots att jag får leva utan internet!

Så skulle det inhandlas ett ”legend-kit” från en suspekt server (för månadspengen) och det kallades på sidan för ”Donation”.

Aldrig i livet jag lägger ut något kontonummer där -No way! Fixade snabbt ett e-kort för aktuell betalning!

Tyvärr kunde det inte verifieras utan då skulle jag måsta skaffa PayPal konto å då gav jag upp! Vilket tjafs!!!!

Skänker hellre en donation till offren i katastrofen i Filippinerna än sånt här trams med suspekta betalningar till egna servrar!

Sonen är inte överens med mig… Å jag överväger att vara typisk förälder å börja hota med jultomten 🙂

//a

2 kommentarer

  1. Anders

    Jobbade med IT-säkerhet på min förra arbetsplats och då läste jag på mycket om ämnet samt var på kurser och seminarier för att förstå hur IT-kriminalitet fungerar.

    Idag omsätter IT-brottslighet mer än narkotikahandeln och många kriminella har bytt verksamhet från drogförsäljning till cyberbrott för att det är mindre risk att åka dit och skulle man mot förmodan göra det så är straffen lägre. Sedan är det många människor i framförallt länder med hög arbetslöshet och låga löner som försörjer sig genom att begå IT-brottslighet. Verktygen för detta kan vem som helst köpa och använda. De som utvecklar dessa program erbjuder t.o.m. 24/7-support om man får problem 🙂

    Så skepsis när man använder internet är MYCKET sunt. Om något verkar för bra för att vara sant så är det förmodligen inte det. Googla gärna om man är osäker. Har man tur så kanske man får träff på relevant information om varan eller tjänsten som man är intresserad av. Dessutom: Världen går väl ändå inte under om man skulle missa ett superfantastisk erbjudande 😉

    Med allt ovanstående så menar jag inte att man ska undvika internet eller att handla där, bara att man ska vara försiktig och inte naiv.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Hade ingen aning om att it-brottslighet var SÅ gigantiskt!

      Jag är skeptisk till internet men jag hoppas det är på en rimlig nivå och inte på en bakåtsträvande nivå!

      Det jag också inser att jag hela tiden måste göra är att begripa vad ungen håller på med! DÄR ligger min stora utmaning å uppgift som förälder!

      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.