Skolan… Ingen munter rapport!

Jag tror inte att någon som har barn i skolan kunnat låta bli att känna sig beklämd över PISA-rapportens resultat som presenterats idag.

Jag blir riktigt kluven i så många frågor som rör skolan idag. Jag vill inte höra någon politisk pajkastning i frågan jag vill bara höra konstruktiva lösningar och förslag på hur Sverige tänker jobba sig upp ur det här träsket! Att raljera över att det är den/deras fel har jag föga lust att lyssna på -För vad gör det för mig som har barn i skolan? -Inte ett smack!

Konsensus och framåt är vad jag hoppas på, inget grävande i det förflutna. Nu ser det ut så här -Hur skall Sverige vända detta för alla barn som skall utbildas i detta land?

Det enda jag kan konstatera är det jag redan visste: Det är jag som förälder som skall gå i skolan med min son!

//a

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    För mig som tidigare jobbande inom kommunal verksamhet och med viss insyn i skolans verksamhet så är jag inte ett dugg förvånad över att kunskapsnivån sjunker bland eleverna. Varför det har blivit så har förmodligen ett komplext orsakssammanhang.

    Vågar dock påstå att varken politiker, tjänstemän, skolpersonal, föräldrar eller andra inblandade i skolans verksamhet kan ensamma förändra den utvecklingen, utan det krävs att alla strävar åt samma håll och med vetenskapliga och beprövade metoder och inte tyckande utan verklighetsförankring.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Well said! Å pajkastning är inte heller konstruktivt i nuläget!
      MEN skolan är som du säger komplex och snudd på en het potatis. //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.