Dom är här nu…

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄääääääääntligen är citrussäsongen här på allvar!!!!!

IMG_2425

I helgen fick jag äta riktiga Maroc-clementiner och idag har jag fått hem såväl blonda apelsiner som blodvarianten… Blodapelsinerna var då snudd på det mest blygsamma jag sett! Ett snitt avslöjade en stackars liten liten rosa strimma i den övrigt gula apelsinen.

Apelsin innebär fram med juicepressen! Har ingen avancerad manick utan en väldigt enkelvariant som gör det lätt att få färskpressad juice. Detta kom kiddo på. Att det skulle pressas juice när jag satt i telefonen.

När skärbrädan och dom kluvna apelsinerna var på väg ner i slasken för att apparaten drogs i sladden över diskbänken mot en kontakt var det dags att avsluta och vara en god pedagog och hjälpa till i juiceprojektet!

”-Så här gör man” sa jag och kände mig som mat-Tina och alla kockar i ett

Jag klämde ner apelsinen och VROOOOM hela apparaten roterade runt diskbänken så att både jag och sonen studsade bakåt i ren förskräckelse och juicen sipprade runt.

”-Omvänd rotation?” frågade kiddo (helt inne på Beyblade-spåret) och jag fattade inte ens frågan utan var mera förskräckt över hur det hela gick till!

Han tog över apelsinhalvorna och fixade det själv galant utan roterande apparater!

…om jag nu bara kunde hitta Maroc-clementiner någonstans vore ju lyckan snudd på gjord!

//a

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.