Stupid home-grejer!

Ibland saknar jag ord för hur korkat utformat vissa saker i hemmet är!

Vad som nu hänt är att lampan ovanför spisen börjat flimra. Dags att byta lysrör helt enkelt. Då var det premiär för att ingående studera hur jag skulle få loss det.

Kapitel 1: Spisen får absolut iNTE vara igång! Ty att ta sig in mot lampgömman kräver att man mer eller  mindre dyker in under hela fläkten, liksom lägger sig på rygg på spisen och tittar UPPÅT och åt sidan! (Hm.. lät snudd på ikea-montering det där!). Sedan skulle man ta tag i två plastpiggar för att få bort det där plastiga skyddet och sedan var lampan tillgänglig för urplockning!

Kapitel 2: Plastbiten sitter UNDER själv fläktglaset som man brukar fälla ner, så medan jag står där ”inne” behövde jag alltså kåpa-ner för att komma åt lampan?! Väldigt väldigt märkligt utformat!

Det sk. glaset eller plastbiten har jag  nu gnuggat med YES! I plastpiggarna som fungerar som spärrar har jag fått vara kreativ för att lyckas rengöra. Snacka om pellesnuskgömma rakt ovanför den dagliga maten! YUCK!

En sak är säker.. Om jag någon gång kommer på att jag skall börja gömma miljoner och guld någonstans i hemmet skall det bli i den där lilla oåtkomliga snuskluckan!

//a

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.