Dags att gå på ”Herrarnas”?

Jahapp…

Jag har ju varit så otroligt nöjd över det faktum att jag inhandlat ett årskort på badhuset. Detsamma har kiddos pappa gjort och så har vi gjort ett kort till sonen också. Så här var tanken att det skulle badas, simmas och plaskas oavsett vecka! Perfekt!

MEN nu har det ju varit på tapeten iGEN… Att någon gris varit på barn (pojke) i duschrummet på badhuset i Umeå! Detta rapporterades bland annat i VK i fredags (kan dock ej länka på grund av +) och även på svt.se. Enligt svt.se hände en liknande incident för ett år sedan. Kanske inte händer så ofta, men en gång -Är en gång för mycket för den som utsätts!

Så nu tänker jag så här… Jag som ensamstående MORSA -Hur gör jag när jag skall dit med min son?!

Han är för stor för att gå in på damernas (kan ju vara tjejer från skolan där!) och han är ensam om han byter om på HERRARNAS. Om barn inte är trygga när dom är där med skolan… Hur är det då på fritiden?!

Vad gör man åt saken?! Å hur gör man med alla ensamstående föräldrar? Unisex-duschar? Enskilda duschrum för familjer?! Det här är ju ett dilemma på alla bad och anläggningar där omklädningsrummen är delad i Dam/Herr och där man som förälder inte kan ha full koll på sitt barn hela vägen. I bassänger finns simdynor å flytpuffar, vad finns det för skydd av barn i duschrummen?

Bevisligen  måste man kanske tänka till och tänka om. Flera med mig har exakt samma dilemma och flera har reagerat.

Kanske får jag lov att odla mustasch på allvar, köpa lösskägg? Brukar ju finnas gott om dom i juletid. Får väl skylla på ”manboobs” och köra några badshorts… Klippa håret bör jag också göra -Kanske kan använda det och limma fast det på kroppen.

Alternativt kanske man bara borde stolpa in i duschen och stå där inne på HERRARNAS ty om ingen annan har ansvaret är det väl upp till varje förälder?!

Kanske dags för omklädningsrumsanarki!?

//a

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Linda

    Fy vad trist. Här där vi bor har alla badhus gemensamma omklädningsrum. Det är förbjudet att vara naken i de öppna delarna- det finns omklädningshytter (både små men även större sa att man ryms en vuxen och 2-3barn). Duscharna är separata damer/herrar men dels är det öppet i taket mellan så man kan prata med varandra och dessutom finns det duschar inne vid bassängerna sa man kan helt enkelt duscha av sig där (Ok, inte med schampo och tvål men i alla fall tillräckligt för att man kan ta sig hem!). Helt perfekt- det blir självklart att alla är i samma omklädningsrum utan konstigheter. Klart han inte vill gå på damernas…

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Nej du det här är ett dilemma! Lät riktigt bra lösning på omklädningsrummen det där!!! Kanske något för det ”berömda nya eventuella kanske badhuset” i Umeå att eftersträva!?! //a

  2. Anders

    Tråkigt att vi fått ett samhälle där föräldrar och barn ska behöva vara rädd för att råka ut för pedofiler. Vi får väl som sagt hoppas att de har smartare omklädningsrum i det nya badhuset. Tills dess så kanske badhuset kunde göra som inom flygbranschen, erbjuda att någon ur personalen följer med ensamma barn och se till att inget tråkigt händer.

    PS: Om du skulle skaffa manliga attribut så kan du väl ta en bild på dig själv och lägga ut på bloggen så att vi får se resultatet 😉

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Jag lovar! Jag skall absolut publicera eventuella manliga attribut som jag skaffar mig inför en förvandling för badhusbesök! Inklusive badshorts! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.