Manualer…

När jag köper en ny sak börjar jag med att läsa manualen för att veta hur jag skall gå tillväga. Det gör inte min far och det kan driva mig till vansinne än idag!

Igår besökte jag NetOnNet och drabbades av rena teknikdarren. Jag inhandlade för första gången i mitt liv en… SKRIVARE! Jag har haft många ärvda skrivare som fungerat utmärkt, men dom gamla härken fungerar inte tillsammans med iOS. Därför har jag nu FUNDERAT i snart ett år och igår gjorde jag slag i saken.

Inbillar er inget! Blev inga turbo-delux-monster-writers nej nej… Det blev en allt i ett (som det tydligen heter idag)! Det är både en skrivare, scanner, kopiator och någonform av web-mojäng.

Kiddo var överlycklig att vi äntligen har en skrivare. Han har en uppsjö av saker han vill skriva ut, allt från bilder på Pikáchu till texter och foton.

Här skulle skrivare installeras fortare än kvickt!

Det gick bra att ta ut den ur kartongen och ta bort all plast. Nästa steg var att mata in alla färgkasetter. Då uppstod problem. Vi stirrade ner i den ”tomma lådan” och undrade vart i fridens dagar dessa saker skulle sättas fast… Fanns faktiskt inga alternativ som verkade rimliga.

Eftersom jag redan lusläst manualen fick jag återvända till den, men ingenstans stod att läsa om HUR eller VART man skulle få in dom där himla sakerna! Och skulle det där vita bandet vara framför, bakom eller mitt-i-mellan?!?! Hela manualen i sig var väldigt KLEN!! Tunn var den också, inte många rader information där att hämta. Grymt irriterande.

Det medföljde en cd som vi lyckliga kastade oss mot datorn för att kolla på, tills vi kom på att jag inte har någon discdrive på min Mac! Now what?!

Efter många om och men började vi studera en klisterlapp på själva apparaten och det slog mig att man KANSKE skulle starta igång den för att komma vidare. Sagt och gjort maskinen fick ström och vi häpnades båda över displayen som lyste upp. Vi började med att ställa in SPRÅK! Alltid trevligt att få välja svenska när det gäller teknik.

Sedan kom nästa grej som fick mig att häpna och plötsligt förstå varför manualen var så klen… Det var demonstrationsfilmer på displayen hur man skulle få dit färgkasetterna, det var filmer på VART jag skulle stoppa in papper, det var bara att glo rakt ner på maskinen så visade den vägen! F.A.N.T.A.S.T.i.S.K.T!

För att sedan snarast möjligt få igång utskrifterna körde jag den säkra vägen via sladd… Att ställa in den trådlöst via wi-fi låter väl som en helt förträffligt bra idé på 3:e advent!? Jag är häpen att jag rent av skall kunna skriva ut saker direkt ur telefonen via min egen lilla rymdbas här hemma!

Sååå nog märktes det att jag aldrig köpt skrivare. Jag hade nog kunnat köpa en skrivmaskin igår och varit likvärdigt imponerad. Det HÄR slog ju alla förväntningar.

Just det… Det blev även riktigt bra utskrifter 🙂

//a

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Hur ska vi som tycker att det är FEGT att läsa manualen få någon utmaning om mojängerna själva visar hur man ska göra 😉 Vi får väl blunda 🙂

  PS: Akta dig för kostnaden för toner- eller bläckpatroner till skrivaren. Ibland kostar skrivaren en spottstyver, men när färgen är slut får man betala skjortan och halva armen för nya patroner. Rena lurendrejeriet!

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag vet det där med kostnaden för färgen… Brukar nästan vara samma kostnad för en helt ny apparat!!

   Kommer aldrig begripa mig på det där att iNTE läsa manualen… Å ja.. ni får onekligen blunda för den där demon kommer vare sig man vill eller inte 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.