Få se nu.. Påsken?!

Ett ytterst märkligt fenomen infinner sig alltid mitt i julmusiken i min tillvaro.

Det är ledighetsansökan inför hela våren. Det vill säga hela vägen fram till JUNi!

Det kan så här mitt i luciafirande, knäckkokning, pepparkakshusbygge, gallkramper, julklappar och logistiska frågor kännas tämligen avlägset hur jag vill vara ledig i vår!

Det är olika verkligheter beroende på vart man jobbar. Själv kan jag drömma våta drömmar om friheten att få styra min tid, min semester och mina önskemål som jag vill och få känna mig för i rätt årstid hur jag önskar min ledighet. Samtidigt är det hela tiden ett aktivt val, en galen tacksamhet och en stor glädje…. Att faktiskt ha ett jobb att söka ledigt från!

Jag tycker om att jobba just DÄR jag jobbar -Då det är en utmaning varje dag, det håller mig alert och a’jour precis som jag vill ha det! Det är ganska sällan jag hör folk vara tacksam över just den saken -Att ha ett jobb! Då tror inte jag man varit på ”andra sidan”…

Jag har inte varit arbetslös men däremot har jag varit sjukskriven i långa perioder pga min PSC. Månaderna hemma har känts fruktansvärt tunga och deprimerande för att inte tala om ekonomiskt horribla! Det är på jobbet jag kan känna att jag gör nytta! Där ingår jag i en socialkontext, där finns en trygghet. Att ha ett jobb har gett mig en morot att hitta ett sätt att KUNNA jobba trots sjukdom -DET får mig att känna att jag ändå har en bra HÄLSA!

Så medan andra jagar runt i jakten på julklappar skall jag fundera på hur jag tänker mig VALBORG och PÅSK som mitt bland Rudolf och julglitter känns fruktansvärt avlägset…

….å samtidigt påminner mig denna bisarra uppgift mig om att när jag är ledig hänger faktiskt en vit rock och väntar på mig! Det är banne mig helt underbart!

//a

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Antar att du jobbar på en arbetsplats som alltid måste vara bemannad med anställda. Det gör jag också och vi behöver inte söka ledigt ett halvår i förväg. Man försöker av hänsyn till kunderna att sprida ut ledigheterna och komma överens kollegor emellan. Det är sällan som chefen behöver ta till sin rätt att leda och fördela arbetet på grund av att för många vill vara lediga samtidigt.

  Det borde väl fungera där du jobbar också? I varje fall så borde ni slippa fundera så många månader i förväg på när ni ska vara lediga. Dessutom mitt uppe i julstressen också. Ibland kan det ju dessutom dyka upp något med kort varsel som gör att man behöver vara ledig och om man då redan bokat upp sina dagar så blir det omständigt att ändra.

  Men med tanke på hur många som vantrivs på jobbet så är det trevligt att det i varje fall finns EN person som är tacksam över att ha ett jobb att gå till!

  Hur lyckligt lottad man kan vara blev jag påmind om när jag för några veckor sedan mötte en kille som trots magisterexamen och praktisk erfarenhet varit långtidsarbetslös och till sist lyckas få en praktikplats i alla fall.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jobb i dag är en gåva… Även om man nu tydligen försover sig och håller på!

   Att vara högutbildad och gå arbetslös länge är nog vanligare än man kan tänka sig!

   På min arbetsplats måste allt vara rättvist… Därför är det som det är! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.