Reflektion…

Efter ett galet antal avsnitt av Bron konstaterar jag att det är snö/snöar oftare i Malmö/Köpenhamn än vad det gör här uppe i norr nu förtiden!

Vidare konstaterar jag att Stefan Nord som forskar om vinterkräksjukan nu är den person som ligger högst upp på min lista av potentiella superhjältar! (Kan tyvärr inte länka till artikeln i VK då den ligger under PLUS)

Med det sagt skall jag göra mitt bästa för att få komma till drömmarnas land och även stanna där natten lång!

Over and out!

//a

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Efter att ha varit sörlänning i ett antal år så vet jag att snö hör till undantagen i Skåne och därmed även Danmark. Vintern 2012/2013 och i viss mån 2011 är exempel på de få undantagen. Serien är inspelad från och med 2011, så det kanske är någon av dessa avsnitt som du sett?

  Däremot trodde jag att jag skulle få uppleva vita vintrar nu när jag flyttat upp igen, men den påminner hittills mest om sörlandsvintrarna… Hoppas att ett kvarliggande snötäcke kommer snart så att det känns mindre grått…

  För övrigt så låter det synnerligen obehagligt att det bara behövs 1-10 viruspartiklar för att bli smittad av kräksjukan! Har haft tur hittills, så jag hoppas att jag tillhör de 20 % som inte får kräksjukan så lätt. För allas skull så hoppas jag att forskarna snart hittar sätt att minska kräksjukan.

  PS: Hoppas att du fick stanna länge i drömmarnas land!

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag oroar mig mest för att vi kommer ha vinter i juni som kompensation för den gröna julen… Det var jul ara något år sedan vi de facto inte hade någon sommar här… Så att vintern också kan skippas var ju en nyhet!

   Jag blev också fascinerad av den LiLLA mängd virus som behövdes för att smittas av kräksjukan, och intressant att den är i Australien vid samma tidpunkt fast då ”sommarkräkar’n”. Jag är allt annat än immun mot eländet så handtvätt är jag ruskigt bra på!

   Drömmarnas land var svårtillgängligt denna natt, jag gör nytt försök i afton!

   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.