Konspirationsteorier a’la JFK…

På vk.se står det att självaste Kungen skall besöka Skid-SM här i Umeå… Jag tror jag skall kolla hovets hemsida för att se om det stämmer… Men vänta… tänk om jag hamnar på en falsk sajt med falsk information?!

”Bygg om stadsbiblioteket” är en annan rubrik… Jag vågar inte ens läsa, det är säkert falsk information från Tjeckien det också!

På Västerbottensnytt sida på svt.se -Kan man läsa om det kaos som barnen fått utstå nu när byskolorna lagt ner och i stället skall bussas in till Nordmaling -ÄR det kaos eller är det en subjektiv upplevelse? Vem äger sanningen och vilka bevis krävs?!

På vk.se står det även att Lennart Holmlunds inlägg i Västerbottensnytt angående ”ungjävel mailet” tydligen är (enligt vk.se:s rapportering) ihop redigerat…

Nu tar vi allt från början tycker jag:

Det jag reagerade på är Lennart Holmlunds blogg och inlägget där han faktiskt publicerade e-mailadresser och ip-nummer på dem som kommenterade ett av hans inlägg. Jag reagerade på att han gjorde det på dem med avvikande åsikt men inte på dem som höll med honom. Jag reagerade alltså på inkonsekvensen i hans handlande. Det tyckte jag personligen var ogenomtänkt!

Jag hade gärna sett en kommentar kring den saken, men han tog i allafall bort alla kommentarer. Punkt. Slut.

Att Västerbottensnytt ville ha en kommentar av honom kring detta tycker jag var logiskt.

Att han svarade tvivlar jag inte en sekund på.

MEN

Nu visar det sig att fel mail bekräftats av Umeå Kommuns it-avdelning till Västerbottensnytt och ”ungjävel mailet” kom inte alls från Lennart Holmlund utan någon annan grupp som tycker det är intressant att skicka falska mail till olika media och se om någon går på det!

Vi var nog väldigt många i Umeå igår som förundrade satt och gapade över intervjun som var gjord med Lennart Holmlund, där han talade om felstavningar (men nu var ju det ett ihop klipp enligt intervjun i vk..) i det falska mailet -Som han inte ens skickat!

Efter detta är det många som ställer sig på den höga stolen och klappar alla som reagerat på huvudet -Tro inte allt ni läser och fy skäms alla som reagerat!

Godmorgon säger jag!

I det här fallet är det ju flera saker som blandas ihop till en smaskig smet.

Fruktansvärt att mailet fick sådan genomslagskraft och helt rätt av Holmlund att polisanmäla saken!

Helt rätt av Västerbottensnytt att begära kommentar kring publicering av e-mail och ip-adresser!

Och så modernt och intressant att en grupp lyckades generera ett falsk mail i kommunalrådets namn i precis rätt ögonblick till media! Snacka om att fokus förflyttades från en sak till en annan…

Det är nästan samma likhet med viktiga frågor i Umeå Kommun och valet 2014 som hamnat i skymundan för ”Bajsupproret”.

En sak är säker: Skitsaker engagerar oss Umeåbor!

//a

 

2 kommentarer

  1. Anders

    Appropå att vara konspiratorisk: Kanske Umeåborna har blivit lurade att diskutera skitsaker för att ta fokus från vad de stora infrastrukturprojekten, kulturhuset och de andra stora investeringarna för miljardbelopp som Umeå kommun har gjort de senaste åren egentligen har kostat kommunens skattebetalare 😉

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Jamen nu håller vi oss till dom skitviktiga frågorna tycker jag! Hundlatriner och vem som egentligen sa vad 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.