Dagens ungdom…

När jag var yngre hade jag stora problem med uttrycket ”Dagens ungdom…” jag tyckte det enbart var reliker som använde det. Passar således utmärkt att jag själv börjar använda uttrycket nowdays i synnerhet med tanke på att jag igår övervägde att bli Yohio-blond i ett desperat försök att slippa se dom gråa hårstråna på skallen!

MEN till saken hör att jag har en ung kollega som roar sig med att roa mig på mitt jobb. Extremt roligt är det tydligen att komma och knuffas eller kittlas när jag står och försöker vara professionell.

Det är även han som roar sig med att tejpa igen mitt skåp, rigga det med fotfilar, gummiband och allehanda TJAFS! Jag har ju tidigare visat den nya ”namnlappen” som han satt upp på mitt skåp där han roat sig med mitt efternamn. Han har även hängt upp en skylt på mitt skåp med passande budskap…

IMG_2732
Nu har det dykt upp ytterligare en ”level” på det här… TY vi har ju ett kylskåp på jobbet och härom dagen bad jag honom köpa en mjölk till mig.. Det gjorde han och han märkte även upp den precis som vi skall göra med sådant som vi lastar in…

IMG_2729

 

Jag TROR att jag tillhör den sk. ”ironiska generationen” men jag konstaterar att dagens ungdom har en helt ny ironisk kaliber! Humorn är så skruvad att vissa nästan blir förskräckta. Jag blir sällan förskräckt, jag får mig goda skratt.

Jag hoppas verkligen flera har sånna här kreativa och roliga kollegor på sina arbetsplatser, det är spjuvrarna som får arbetsplatser att må bra!

//a

FÖRTYDLIGANDE: Vi är tre stycken på mitt jobb som har en väldigt varm, omtänksam och humoristisk inställning till tillvaron på jobbet. Vi gillar att ”retas” med varann -Det gör dagarna gladare!. Den yngre får höra en hel del han också! Hans skåp har blivit inplastat med gladpack och packtejp. Det är alltså en intern och högst ömsesidig ”fejd”. Ingen känner sig påhoppad, kränkt eller trakasserad. Jag ber så mycket om ursäkt om inlägget på något sätt uppfattades så!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. "Dosan"

    Eller så säger du att han får sluta med den här skiten och uppföra sig som en vuxen samt att om han inte gör det så kommer du att lägga en formell anmälan om trakassier och/eller en polisanmälan också.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren! Bra att du skrev -Ska lägga in ett förtydligande sedan att jag på inga sätt känner mig vare sig kränkt eller trakasserad!
      Men har full förståelse att inlägget skulle kunna tolkas så! Så tack igen! //a

  2. Anders

    Skämt kan vara svårt ibland, särskilt ironisk sådan. Det som en person tycker är väldigt roligt kan någon annan ta som en kränkning. Så det underlättar om man känner varandra väl innan man börjar med skämt som eventuellt kan missförstås.

    Jag hoppas i varje fall att din kollega tål att du skojar med honom också. Någon rättvisa ska det väl ändå vara 🙂 Är han tillräckligt ung så är det bara du hotar med att smitta honom med tjejbaciller så drar han fortare än du hinner säga borta 😉 Eller säger att egentligen är han förtjust i dig 🙂

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Min kollega är en enastående fin person. Så vårt interna krig är absolut inga kränkningar eller trakasserier.
      MYCKET olyckligt om det uppfattats som något annat än en djup tacksamhet över att ha glada pigga kollegor!
      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.