Besök…

Igår knackade det på min ytterdörr…

Där ute stod kiddo med röda kinder och ett stort leende på läpparna. Han kom in till mig en stund, han gillar att han kan sladda över mitt i ”pappa-veckan” och kolla läget.

Han var ytterst hjälpsam då han kom mitt i mitt projekt med att göra ett nytt sidhuvud här på bloggen. Han hjälpte till med att söka ORD och med att ta bilder också! Sedan ritade vi en stund. Det var landskap vi skulle rita! Tydligen!

Efter ett tag kom han på att han hade något till mig… Hans första alster från TEXTiLSLÖJDEN! Å den skulle jag få! Jag blev så hjärtans glad!!

bild

Det visade sig mycket riktigt att dom första lektionen fått lära sig det jag kallar ”snurreburrknut” (från min egen tid i syslöjden). Han berättade att det inte heter så utan att det heter ”fingerknut”. Han konstaterade vidare att jag förmodligen skulle få flera saker från textilslöjden och pappa skulle få flera från träslöjden -Tycker jag lät helt fenomenalt även om jag kastat förundrade blickar på pennan som han gjort på träslöjden!

Vi läste lite ur våran bok och sedan var det dags för honom att sladda hem till sin far. Jag gick med honom, vi kramades och stämde dejt till idag också!

Väl hemma har jag tittat på den fina lilla nyckelringen han gjort med fingerknutar och pärlor. Så fina saker kom aldrig jag hem med från slöjden. Varken från trä- eller syslöjden.

Från syslöjden hade jag en halvsydd vante, ett halvfärdigt pennfack med pärlbroderi, en halvstickad strumpa och en fruktansvärd massa meter med fingervirkade korvar… Från träslöjden var det väldigt enkelt: en träbit med någon form av inskription med brännpennan. Ibland hade jag gått all in och filat liiiiite runt kanterna. Det kunde stå ”Anna” eller ”Totte” (min hamster) alternativt VÄLKOMMEN. Mina päron visade mig en gång den där samlingen med träbitar och jag kunde bara skratta.

Jag tyckte träslöjden var hemsk. Det luktade starkt av trä, stacks i näsan och under fötterna, man fick stickor och det slamrade för mycket. Syslöjden var ett ypperligt tillfälle att bara leva om.. Tror jag… Nått måste ju ha stört kopiöst eftersom ALLT bara blev halvfärdigt!

Nu -Fredag!

//a