Uppdrag: BiL

Det här var ingen rolig start på helgen MEN det har i allafall fått mig, Kiddo och Ugglan att skratta… Bilskrället som skall tjorva! Idag har denna bil alltså roat oss med att HOPPA fram som en frikkin’ kanin!!!!!

Vad är det för fel? Ja, det är den dummaste frågan man kan ställa mig för jag har ingen aning!

Bilen startar så fint precis som den SKALL göra men sen… Sen brakar HELL loss i bilen. Först (innan jag ens hunnit lägga in backen) piper den nått frenetiskt och lampan för AVGASSYSTEMET börjar lysa. Sedan skriker ilskna röda bokstäver åt mig på TYSKA att något skall göras/något är fel -Who knows what.

Tog mig till en parkering när kiddo skulle hämtas. När vi sedan skulle åka iväg till sportaffären tillsammans med Ugglan började det bli riktigt intressant. Tarzan hade först ”lugnat” mig via telefonrådgivning att jag vågade köra (av någon anledning är jag rädd att skiten skall explodera!) att den ”bara” behöver ”blåsas ut” -Jag kunde inte låta blir att känna hur syrlig jag blev för det innebär väl i praktiken att den är ”kärringkörd”.

På parkeringen startade jag bilen och tänkte rusa motorn… Trycker plattan i botten och inte ett skit händer. Placerar mig för att ”dra iväg” men vad som händer är att bilen liksom ”hoppar” fram. Hopp hopp hopp TROTS att plattan är i botten. Jag backar och gör om -Hopp hopp hopp. Upprepar denna procedur ett antal gånger och plötsligt ”lossnar” det och bilen börjar äntligen DRA och låta som den ska.

Kör som en idiot till affären -Är livrädd att den skall tvärdö mitt på vägen alt. börja hoppa fram igen, gör således inga idiotiska vänstersvängar. Allt går fint… Tills vi kommer ut efter att akut inhandlat VANTAR åt sonen.

Bilskrället sätter åter igång och dumma sig. ”-Men tryck gasen i botten” gapar Ugglan från baksätet. ”-Men herregud plattan ÄR ju i botten” skriker jag. Sonen skrattar åt bilen som hoppar fram på parkeringen. Jag får således åter placera mig så att jag kan hoppa framåt -backa bakåt -hoppa å ha mig tills det åter lossnar.

Jag kör åter som en idiot. Rusar motorn, fräser som en vansinnig runt vägarna! Jag är redo att släppa av Ugglan i farten då jag är livrädd att måsta börja hoppa bil igen. Jag är dock vänlig och kör in på deras parkering så hon kan kliva av. Innan vi drar iväg står jag och bÖrnar med motorn så det ekar om det. Sedan åker vi hem.

Nu är bilen parkerad! Där kan den stå. Jag har minsann busskort!

Jag KAN erkänna att jag faktiskt satt mig ner och börjat GOOGLA problemet. Jag blir inte klokare -MEN har funnit referenser på olika forum till fenomenet ”Kärring-/Gubbkörd” -Bilar skall tydligen VARVAS UR… Äh jag lägger av… Asså jag ÄR verkligen ingen bra bilägare!

//a

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Torbjörn Olofsson

    Kan va så enkelt som en ispropp . Har varit med om nåt liknande . Prova slå i en skvätt T-röd i tanken å vänta en stund

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Vart är tanken…. HAHAHAHAHAHAHAHA Nej du här blir det inget mixtrande -jag tar BUSSEN! //a

  2. Anders

    Alla kan inte veta allt. Även om du tycker dig vara okunnig när det gäller bilar så finns det säkert något annat som du är duktig på. Så det finns ingen anledning att inte fråga någon annan när man inte vet.

    Kommer inte ihåg exakt hur det var, men när jag var ute och körde en Ford för några år sedan så började en varningslampa lysa. Enligt felmeddelandet så var det något fel med avgassystemet och jag funderade på att köra till en verkstad. Men när bilen blivit genomvarm så slutade varningslampan att lysa och tändes aldrig något mer. Med lite tur så kan det vara något liknande med din bil.

    Vad gäller hackandet däremot så är det inte omöjligt att Torbjörn har rätt i att det kan bero på is i bränslesystemet. Is får man inte bort genom att köra som en biltjuv, så det är ganska meningslöst att stampa plattan i mattan. Bilen får inte mer bränsle för det. Ge den en sup i stället 🙂 Eller ett varmgarage.

    Vad gäller kärringkörning så var det nog mer sant förr då det lättare bildades beläggningar i motorn om man körde för fisigt. Moderna bilar lär inte ha det problemet på samma sätt. Om det verkligen stämmer vet jag dock inte.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Jag är skitnöjd att jag varit och TVÄTTAT bilen manuellt och att jag faktiskt tyckte det var rätt roligt!
      Allt annat är too much….
      Å du har rätt man måste verkligen inte kunna allt -Tack!
      Jag vet att jag haft felet med lampan förr och då var det samma sak som gällde -att varmköra den sedan slocknade lampan.
      Det är kaninhoppandet som verkar vara en ny level av problemet.

      MEN jag är grymt fascinerad av att JAG plötsligt befann mig på bilforum igår och sökte info… DET har aldrig hänt förr 🙂

      Tack för tipsen! Bilen är rätt bra när jag ska handla…
      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.