Då kör vi…

Nu jädrar… I dag skall snön brinna och staden implodera av folkhorder som kommer för att ta del av invigningen av Kulturhuvudstadsåret. Absolut, visst kan man fundera över hur Umeå har RÅD med detta när vi för ett ögonblick inte hade råd med hundlatriner -Men…. This is it. Man kan välja att sitta hemma eller så kan man ta del av det som händer -Valet är frivilligt!

Det är faktiskt helt makalöst att se att det skrivs om just UMEÅ långt utanför landets gränser. Umeå hamnar oavsett vad på kartan. Som ”vanlig dödlig” umeåbo har jag kanske svårt att se konsekvenserna av detta årslånga happening därför avstår jag från att döma ut det som idioti och bortkastade pengar.

Kultur -Jag är förmodligen långt ifrån den mest kulturella personen. Jag sitter aldrig och diskuterar konst och utställningar med mina vänner och när jag besökte Bildmuseet för första gången i höstas begrep jag inte ett smack av det jag såg. Bara för att jag inte begriper betyder ju inte det att det är idiotiskt -Det är en konstnärlig själ som haft en tanke med sitt/sina verk.

Den samiska kulturen skall bli intressant att lära sig mera om tycker jag! Jag vet faktiskt föga -Tyvärr! Jag visste inte att samerna hade 8 årstider och när jag satte mig och började läsa om dessa årstider kan jag spontant tycka att deras årstider är riktigt BRA! Mer anpassade för detta nordliga klimat än dom konservativt fyra årstiderna.

En sak är säker, hade inte kulturhuvudstadsåret dragit igång i Umeå idag hade jag garanterat ALDRiG lärt mig dom åtta årstiderna heller. Så något för det med sig -Om man är öppen, om man vill, om man har lust. Jag bor ju här, så varför inte ta del av det som erbjuds -HERREGUD till och med BUSSEN är ju gratis idag!!!!!!!!! 

Den som ogillar spektaklet kan ju alltid okynnes åka BUSS, en enkel biljett kostar 30 spänn om man köper den ombord -Just sayin’!

Nu skall jag diskutera vidare med min son hur vi skall göra kring själva invigningen. 35.000 människor känns som fetmycket folk att trängas med och min son undrar om han kommer se något annat än ben och rumpor på folk -Klockren och berättigad fråga även om den är fullständigt okulturell!

//a

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    Om man ska diskutera kostnaden för kulturhuvudstadsåret så får man bättre valuta för pengarna om man ger sig ut och tar del av de evenemang som anordnas än om man stannar hemma. Kan man dessutom uppleva och lära sig nya saker på köpet så blir vinsten än större. Om inte annat så får vi hoppas att den uppmärksamhet som kulturhuvudstadsåret skapar ger intäkter som betalar i varje fall delar av kostnaden eller kanske t.om. mer. Evenemanget verkar i varje fall ha satt Umeå på kartan.

    Besökte Bildmuseet häromåret och i ett av rummen så var det väldigt konstig 😉 konst som jag inte kunde förstå vad den skulle föreställa. Som tur så var där även konststuderande som inte heller visste vad det skulle föreställa, men de kände till konstnären och hade teorier om vad han eventuellt ville säga med sin konst. På så sätt blev det mer begripligt. Så jag hoppas att fler har turen att få mer beskrivning kring det som de ser för det ger en större upplevelse.

    Den samiska kulturen är vi alldeles för många som känner till för lite om, så det är bra att den lyfts fram för en gångs skull.

    Om din son inte är allt för tung så kanske han kan få lite bättre utsikt en stund från någon vuxens axlar? Annars får han väl använda styltor 🙂

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Well said!
      Han är snart 10 år! Han ska inte sitta på axlar! Tror jag har ordnat vip-plats åt honom.
      Nu måste jag bara fundera hur jag själv skall göra! Ut och boxas känns det som 😀
      //a

  2. anna

    Ja nog kan man åtminstone ta del av det när det ändå är ordnat 🙂 var o hejade på kronprinsessan igår;) varit ner på stan på fm o kollat i dagsljus och gitarrmuseet. Nästa blir Burning snow, även om man kanske inte ser så mycket får man uppleva stämningen och kan kolla på webben sen.
    kanske vi ses 🙂

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Ja vi har bra plats får se vad detta blir! Kul med alla människor och att folk tar del denna ”happening” //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.