Rymdfärjan…

Jag får då och då lite frågor om jag de facto kör runt i en rymdfärja/rymdskepp när jag skriver att jag kör runt i Enterprise Svar: JA! Det gör jag…metaforiskt talat!

Vad är det då för monstertruck jag hanterar?

Det är en Audi A6 Avant… Den är skitstor i förhållande till min lilla VW som jag kör runt i till vardags! 08:an beskådade i somras projektet att få in Enterprise i garaget och hon skrek fraser som ”-Gode gud, det sjukaste jag sett” Hon höll absolut med att det är ett bisarr projekt att få in den i det smala garaget. Lägg till bilar som står parkerade i carport bakom så har man inte världens största yta att svänga sig med!

Jag tog därför och läste på lite om vad Audi själva skriver om sin bil… Jag gjorde det efter att jag grävt fram den under den blöta snön (Ja, det är mitt eget fel eftersom jag vägrade snurra in skeppet i garaget igår kväll!).

Man skriver om lätta, eleganta och flytande proportioner tillsammans med exakta konturer som skapar en alldeles speciell silhuett -Intressant!

Man skriver om tornadolinjen som går under sidorutorna mellan lyktorna fram och bak som ger en kaxig look -Jasså!

Det omskrivs om den nya geometrin med de horisontella, högblankpolerade svarta lamellerna som framhäver single frame grillens obändiga strävan framåt -Asså pratar vi fortfarande om en bil?!

Sedan var det lampor och lyktor som signalerar karaktärsstyrka på långt håll… -Ooookeeej….

För det som slog mig när jag var ute och höll på var att bilen är perfekt formad för att bli en inpackad igloo… Linjerna gör att snön smeker sig fast över framrutan, taket och bakrutan som ett kompakt blött täcke!

När jag fått bort det där blöta täcket från alla lameller och lyktor och tjafs satte jag mig vid ratten som en ångande kamin. Rutorna började imma igen och med den automatiska fläkten som drog i gång lät det onekligen som ett flygplan (MiNST) som höll på varva upp, tillsammans med dansbandsmusiken som tydligen fanns i cd-växlaren kände jag spontant för att lämna bilen åt sitt öde. Musiken åkte av och fläkten lyckades jag manövrera NER.

Mot garaget, inga problem!

Sedan började jag gno fram och tillbaks med en bil i baken, massiv snö att forcera samtidigt som backsensorerna fick frispel och pep åt alla håll. Slutligen var jag måttligt bra placerad och jag kände att NÄE…. Nu kör jag helt enkelt in, då tog jag till okulärbesiktning, hissade ner ett fönster och hängde ut huvudet för att se om det ”verkade” gå” Sedan var det bara att gasa och hoppa in över tröskeln.

Det är liksom stresshantering med många intryck när man skall hantera en tydligen högteknologisk bil! Fantastisk att köra på vägar, en motor med klös, ett motorljud som en traktor, rattvärme, automatlåda och hela kittet… MEN när jag skall in i garaget känns plötsligt en SPARK som lämpligt fordon för min del!

Jag är sjukt tacksam över att ha mitt busskort!

//a

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.