Bälte på & Apelsinen UT…

Först blir jag alltid häpen över att folk inte använder bilbälten… Dom hänger ju onekligen där inne i bilen och bara väntar på att bli använda. Fullständigt obegripligt blir det när man inte bältar sina barn! Och vad är det man lär barn om man inte använder bältet?! Jag bara undrar…

Åker man med mig är principen att bilen står stilla tills alla fått på sig sitt bälte och det gäller stora som små!

Här är det start i ottan som gäller denna dag och jag är så trött att linserna sitter fast!

Mina tulpaner har blivit oskyldigt anklagade för att LUKTA fränt eftersom den pikanta lukten inte försvann trots att soppåsen åkte UT! Sure, jag har aldrig varit med om att ett apelsinskal legat och osat fränt men det var min spontana tanke.

Det visade sig i stället vara en helt nyinköpt apelsin som låg som en vidrig mögelhög och spred odör över hela lyan -Huvva!

Klockan är på, örhängena är på plats… Måtte jag nu bara få linserna att hänga med ögonrörelserna så är jag helt redo för denna dag 🙂

//a

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Som bekant så gör inte barn som vi vuxna säger, utan gör som vi gör. Så när det gäller livräddande saker som bältes- och hjälmanvändning så får vi vuxna faktiskt försöka ta oss tid att ta på bilbältet eller hjälmen. Så besvärligt är det väl ändå inte.

    En annan sak som jag lagt märke till appropå omdömeslöst beteende är föräldrar som inte ids gå till närmsta övergångsställe utan sicksackar mellan bilarna med barnen i släptåg. Vad sänder det för signaler till de unga?

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Hjälm, bälte å gå över på rätt ställen alltså!! Finns mycket man gör som förälder som påverkar barn.
      Läste om en pojke som varje dag sprang till en toalett å kräktes efter skollunchen. När läraren frågade varför svarade barnet ”-För så gör jämt min mamma när hon ätit”
      Tragiskt är ordet!
      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.