P.L.Ä.T.T.A.R punkt!

Plättar (som jag kallar det i min värld) är barnsligt gott. Ugglan har en riktig plättlagg som varit placerad i stugan. Ugglan är inte jättetaggad att steka plättar när ALLA är där. Nio personer innebär en hel del plättar! Personligen har jag väldigt svårt för att köpa pannkakor och plättar färdigt då det liksom är ”så enkelt” att göra själv…

Efter helgen förstår jag Ugglans otaggade attityd till storstekning betydligt bättre!

Plättar och pannkakor är väl snudd på tabu att erkänna att man ställt fram på bordet. I synnerhet när man gör dom på vanligt sätt med vetemjöl! Barnsligt gott är det i alla fall och med en laktaskapsel går det faktiskt att avnjuta det hela med ett glas MJÖLK!

20140330-131201.jpg
Men jag skulle ju hålla mig ärlig och inte servera riggade slutbilder…

 

20140330-131516.jpg

Att steka plättar innebar att man skall HÖKA vid spisen HELA tiden -Inget smita iväg och stänga av den pipande tvättmaskinen! Då bränns dom vid. Man skall inte heller trixa och testa exakt HUR mycket smet som ryms i dom där små runda hålen… Lagom är bevisligen melodin… Annars hamnar allt i slasken!

20140330-131309.jpg

 

Vidare kan jag berätta att det drippdroppade en hel del, vidare gällde det att sprätta bort små stelnade smetpluppar mellan varven 🙂

Jag konstaterar att det var mycket illa genomtänkt att styra undan skärbrädan för att få plats med underlägget till den heta laggen. Den manövern välte dom där två provrören med hushållsfärg som rann över diskbänken.

DÅ fanns inte tid för kodak-moments även om skärbrädan blev väldigt färgglad!

För övrigt kan jag konstatera att plättar är godare än våfflor. Jag konstaterar att hemstekta plättar väcker avund och många ”åhhh…” när man tar med dom till jobbet dagen efter. En sats smet räckte långt och en omgång finns numera infryst som ”Bra-att-ha” mat vid akuta tillfällen.

IMG_3169

 

Summa sumarum: Absolut värt varje steksprätt, misslyckad lagg och andra smärre incidenter! OCH helt annat resultat än det misslyckade Mannerströmska pannbiffarna…

bild

Det här med matlagning är ju riktigt högintressant… (sonen tittar förövrigt på bilden och undrar om det är stenar… Nej, kiddo det är ett misslyckat försök att göra delikata pannbiffar!)

//a

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.