Jag följer ju meed!!!

-Jag följer ju med, kan tyckas låta väldigt banalt och alldagligt. Kan säga att den frasen mer eller mindre gastades ut i smärre panik!

Eftersom sonens pappa var i stugan för att fira junioren denna dag kom Tarzan på att det var ett ypperligt läge att vända den astunga båten -Ja till och med sjösätta eländet!

Jag var nere vid sjön för att sitta och titta på när sonen och hans far grävde kanaler vid strandkanten när projektet plötsligt kom på tapeten och blev högaktuellt.

Jag, Tarzan och sonens far stod på samma sida av det vråltunga schabraket och alla böjde ergonomiskt korrekt på knäna och lyft/vände upp båten på ena sidan. När eländet snudd balanserade på endast en kant studsade sonens pappa över på baksidan av båten för att ”ta emot”. Tarzan skulle också omlokalisera sig till andra sidan och jag blev tillsagd att hålla emot.

Båten är faktiskt SJUKT TUNG! Jag tog spjärn så att gummistövlarna slirade mot den barrklädda marken. Jag fick lov att snabbt byta strategi.

Hur jag tänkte vet jag inte men plötsligt stod jag liksom med fötterna på kanten av båten som var närmast marken samtidigt som jag liksom hängde i kanten som stod rakt upp i luften.

Jag skrek för jag kände hur båten var på väg att välta över. Tarzan skrek på andra sidan. ”-Va” vrålade jag från min bisarra position. Dum och dummare dialogen fortsatte, jag hörde inte Tarzans vrål på andra sidan och jag upplevde att ingen förstod hur illa läget var på min sida!

Jag vrålade över skogen ”-Jag följer ju meeeeEeeeeeeed” samtidigt som jag kände hur båten började dras ner. Då skrek både Tarzan och sonens pappa ”-Men SLÄPP!”

Jag studsade av i ren panik och båten var vänd!

Vad var paniken?

Ni förstår, jag såg framför mig hur jag skulle följa med i båtens fall vilket skulle innebära att jag skulle sitta som en pinne mellan relingarna, med ansiktet ner mot durken…

Ugglan satt lugnt på altanen och spejade ner mot den gapande dramatiken.

20140502-221018.jpg
Sååå… Båten är alltså vänd och sjösatt. Sonen och hans far rodde ut till isen för att testa båtens ”Ymer-kvalitéer” som tydligen fungerade rätt okej!

En väldigt lång dag har blivit kväll. Födelsedagsbarnet har återvänt till staden och i stugan råder lugnet efter en härlig dag fylld av skratt och kärlek!

//a

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.