Mitt eget nät-troll…

Mitt helt egna nättroll gjorde mig pigg och alert i stugan igårkväll -Alltså grabbade jag mina väskor, hivade in dom i bilen, satte solglasögonen på näsan och baxade ut ur skogen.

Det var en vacker kväll i stugan, solen sken äntligen, det var kallt (bara 2 grader) och det kändes som en bra avslutning. Jag ville tillbaks till stan helt enkelt. Jag körde fram tämligen ensam på vägarna, lyssnade på U2 och konstaterade att våren är underbar.

När jag passerat Vindeln börjar det SNÖA. Framför mig var det smogg-grått och det VRÄKTE ner. I backspegeln lyste solen fortfarande. Det var helt stolligt att framför bilen se ett kompakt snöNARNIAlandskap och genom bakrutan se en skog i solnedgång a’la sagan om ringen!

Framåt var sikten som att köra i ett glas vatten som någon hällt ner lite mjölk i. Vindrutetorkarna fick gå på högvarv och jag fick dra upp värmen på MAX i bilen för att inte få imma på rutorna.

Passerade Överrödå och vips var nederbörden ett minne blott. Det var grått men uppehåll. Jag kunde dra ner temperaturen i bilen då jag föredrar att ha det svalt.

Siktade tidigt dom två älgarna som stod på höger sida om vägen så jag sänkte hastigheten och smög förbi. Det var sanna mina ord inte bara ett denna hemfärd.

Så jag bytte musikt och lyssnade på house och tyckte allt kändes tipptopp när det åter blivit svalt och skönt.

Passerar Hissjö…

Det snöade igen. Det hade tydligen VRÄKT ner även efter den vägen, det var jädra snöslask och modd, vindrutetorkarna på och håll i ratten. Förbannade sommardäcken precis när jag kände hur jag tappade väggreppet med alla fyra hjul. Prisa gudarna att jag varken körde som en blådåre eller fick panik.

Jag var redo att parkera bilen och ringa vägassistans.

Jag var mycket tacksam att få landa hemma -Det var första gången SÅ mycket hänt på en och samma sträcka. En älg brukar jag kunna sikta eller en hare, men att passera genom väder så häftigt som igår var fullkomligt bisarr! Det var då faktiskt värre att fixa väderväxlingarna än den leriga gungiga vägen runt påsk!!

Väl hemma avslutade jag dagen med Marvel Avengers, vaknade till en härlig söndag i min fluffiga säng och hoppas päronen slipper vara med om samma hemresa denna dag!

Dagen ligger för mina fötter och MURMELDJUR står på agendan…

//a

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.