5s 5c…-Måste jag?!

Det är mycket nu… Eller nja… det är det väl inte!

Det börjar vara dags för mig att skaffa en ny mobil enligt min operatör och det är inte något jag ser framemot! Jag tillhör nämligen den där dinosauriegenerationen som byter mobil när den gamla a) gått sönder eller b) tvättats i tvättmaskinen.

IMG_3787

Jag har aldrig förstått mig på att byta för bytandes skull, eller för att ”ha den senaste modellen”. Jag är väl omodern och ser iNTE mobil som en statuspryl. Jag har däremot haft oturen att haft arbete där man fick ha EN arbetsmobil och EN privat… Därför har jag en gedigen samling reliker.

MEN med abonnemang idag erbjuds man ny telefoner så fort bindningstiden är på väg att löpa ut man FÅR oftast dessutom någon ny ”supernödvändig” pryl till -På köpet! Börjar man räkna på saken kan man fråga sig hur mycket som verkligen är på köpet!

Tror jag lägger det där åt sidan, jag är sjukt nöjd med min ”gamla”  iPhone -Äppelnörd som jag är 😀 Så frågan om 5s vs. 5c får bero! (även om valet HADE varit enkelt!).

Däremot konstaterar jag att min migrering från gammal mobil som enbart var en telefon till smartphone varit snabb och revolutionerande. Jag skulle aldrig kunna återgå till den gamla varianten.

MEN för dagen lägger jag allt som heter ”byte” åt sidan… Jag tror jag skall ta en lugn cykeltur istället!

//a

PS: Vad GÖR man med alla gamla mobiler?! Det är ju sjukt!!

 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Visst är det frestande med det allra senaste, men det kostar att ligga på topp också 🙂 Så även om man känner sig stenålders så är det nog klokast att vänta med att byta telefon tills man verkligen måste. Och varje ny generation blir vanligtvis allt bättre. Snart kommer iPhone 6 så då sjunker förhoppningsvis priset på de äldre modellerna eller så slår man på stort och köper den senaste.

  För övrigt så är det inte särskilt schysst mot miljön att köpa nya prylar hela tiden, så det är väl inte helt fel att försöka spara både den och plånboken?

  Tidigare så fanns det organisationer som samlade in gamla mobiltelefoner och skänkte dem till fattiga länder, men det var längesen jag såg en sådan kampanj? För övrigt så bör man se till att radera personlig information från datorer och mobiltelefoner innan man gör sig av med dem. Det finns de som blivit av med både pengar och känslig information pga detta.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Kloka reflektioner!!!!

   Nu känns det bättre att vara dinosaurie igen 🙂
   Får se om jag, trots min urtidanatur, lyckas ratta oss till skogen!

   Önskar dig en fin midsommarhelg Anders!
   Kram
   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.