NUS -All inclusive…

**RÄTTELSE**

Blev uppmärksammad på mitt misstag i förra inlägget!

Jag har ju inte betalt 300 kr för mat a’la grisöra-till-hund när jag låg på NUS!

Nej! Helt rätt! Är man incheckad på Umeås största hotell är det ”All inclusive” i priset…

Alltså betalade jag för kost OCH logi… I det ljuset finns ju iNGET att knorra över. Vården har jag förhoppningsvis redan betalt för via skatten.

Och även om den där köttgrejen smakade frysbränt och gammalt så var faktiskt SMÖRGÅSRÅNEN riktigt goda.

I rättvisans namn ska jag även erkänna att jag aldrig lyckats käka sååå mycket frukost på någon Ving-resort heller att jag liksom ”tjänat in” stålarna jag betalt för frukostbuffén.

Kan ju vara värt att tänka på i semestertider 😀

//a

PS: största elogen, största buketten vackra blommor, största fetgoda buffén till ALL personal på NUS som sliter som DJUR för patienterna just NU!!

Nedstängda avdelningar, semesterledig personal och ett konstant flöde av människor i behov av vård -Jag har sett er ”in action” ni gör det sååå frikking bra trots besynnerliga förutsättningar från dom som bestämmer…

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Man spar på maten och städningen inom vården för att patienterna ska tycka att det är så äckligt att de vill hem snarast möjligt 😉 Nej allvarligt, det finns äldre och andra som har problem med undernäring och då är det givetvis problematiskt om maten är oaptitlig så att de får ännu svårare få i sig den näring som de så väl behöver.

    Och som du du skriver, det är fantastiskt att personalen inom vården sliter så hårt trots usla förutsättningar. Det finns knappast någon annan yrkesgrupp som arbetar så hårt som anställda inom vården.

    Det tragiska är att trots årtionden av besparingar inom vården så tycks det aldrig vara färdigsparat. Man kunde önska att det någon gång blev stabilt inom vården så man vet vilka förutsättningar som gäller för lång framtid framöver så att man kan få arbetsro. Tycker att man ska skapa en nationell grupp av utomstående experter som tar reda på var vården fungerar som bäst (även utomlands) och sedan utarbetar en strategi för hur vi ska få bästa möjliga vård till rimligast möjliga kostnad. Som det är nu känns det mest som om vi har partipolitiskt styrda proffstyckare och lekmän som styr och inte utbildade proffs. Vården och omsorgen är alldeles för viktig för att inte skötas på professionellast möjliga sätt.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Maten ÄR så läskig att man i alla fall iNTE blir frisk av den!!!
      Att ligga med gallbesvär/pankreatit och bli erbjuden lasagne eller PAJ är fullkomligt befängt… Huvva.. det drar i mina gallgångar bara vid tanken!!
      Städet har jag absolut ingen kritik mot på NUS… Alltid vänliga människor som ser till att hålla ordning på salar och korridorer!!!

      Jag tycker dock fruktansvärt synd om personalen sommartid… Det måste vara som att jobba i ett gökbo med överbeläggningar, satelitpatienter och hit och dit!!

      Tycker du har väldigt rätt… Det är MÅNGA tyckare men banne mig ingen som får någon ordning!
      //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.