Pion i regn…

IMG_3919

Know what… Det är dags att sluta hänga läpp över vädret -TÄNKER jag och börjar peppa upp med argument FÖR regn!

Alltså började jag googla! Vi ska vara sjukt glada över regn efter som det är den nederbördskälla som har störst betydelse för färskt vatten och så var det ekosystem det är väldigt viktigt för, och konstbevattning och vattenkraft -Very viktigt globalt sett!

IMG_3920

Fyra sorters regn finns det också… Regnskur, Duggregn, Underkylt regn och Kraftiga regn… Gemensamt för alla fyra är att det oavsett namn blir blött och vått!

Det som jag fann mest intressant var ändå det faktum som rör DOFTEN -Den friska doften efter regn. Tydligen är det något som heter Geosmin, som är ett organiskt ämne producerat av mikroorganismer som bidrar till doften, en doft som den mänskliga näsan är väldigt känslig för… Alltså Wikipedia har sanna mina ord svar på ALLT! 😀

Detta tyckte jag var intressant för den där goda friska doften byts snabbt ut mot en slags jordig och daggmaskiglukt!

Mera positivt…

Gummitsövlar i dag kan vara riktigt snygga! Själv är jag jättenöjd med mina som jag införskaffade förra sommaren. Hade jag inte gjort det hade jag slagit till på ett par idag som jag såg som var riktigt übersnygga -Inga prickar eller blommor utan svarta med spännen!

IMG_3921

Slutligen är regndroppar på gröna blad väldigt estetiska… Man behöver aldrig hålla på platta ut håret, för HAR man gjort det och går ut i regn känner i alla fall jag mig som den där dockan i ”Tomtens julverkstad”… Ni vet, den där dom visar en spindel, håret står rakt upp och vips är hon lockig…

En annan sak är praktiskt, det är sanna mina ord ingen press att ”lägga undan” dom ”varma” kläderna… Det går ju att inbilla sig att det är sommar och tjura och klä sig i capribyxor och köra strumplöst -Det resulterade för egen del i att jag körde bilen på högsta värmen och höll på frossa sönder efter en sväng ute i det friska härliga vädret!

Allt är en attitydfråga -Har jag hört!

//a

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.