Nightmare bland kuddarna…

IMG_4344

Vaknade i morse och låg och läste på iPad. Mycket konstigt sätt att läsa bok måste jag säga! Men praktiskt på alla sätt och vis. Det LÄT som att det regnade ute och det kändes helt okej för min del.

När jag legat rätt länge slog mig en tanke: -Öhhh…. Det är väl söndag?!?!

För ett ögonblick fladdrade det till i magen när alarmberedskapen laddade upp i startblocket för en hiskelig rivstart med flygande kuddar,  täcke, sladdande in i badrummet och hela paketet. Tills jag konstaterade att JA -Det är söndag!

Pehw… Vilken läskig tanke. Tänk OM jag hade börjat arbetet med att GLÖMMA bort dagen?!?! Burr… Erfarenheten fick mig att snegla på min nya väckarklocka. Jag har faktiskt aldrig testat hur den låter när den larmar. Alltså satte jag mig på sängkanten och ställde in larm och lät det ringa!

Den lät lika hemskt som jag var rädd för att den skulle göra. Ni vet så där högt och skrälligt att jag bara satt och stirrade på väckarklockan i min hand och ännu värre -HUR skulle jag få tyst på eländet?!?! Efter lite fumlande med den hårresande ringande saken lyckades jag få tyst på den och jag bestämde mig för att aldrig någonsin använda larmet för att vakna -EVER!

Att vakna till sådan olåt skulle förstöra resten av dagen -Jag tror nästan det skulle förstöra hEla veckan!!

Nej nej i morgon gör jag som jag brukar, jag ställer flera alarm på telefonen och lägger den långt borta! Heller vakna till toner av U2 eller Debussy än ljudet av ett alarm som skär genom märg och ben!

Jag känner mig eld och lågor över att äntligen ha nått en ”vanlig” söndag! En söndag, dagen före måndag, före arbetet, före vardagen! My god vad jag har väntat!!!! Jag är ju inte helt stollig, för efter samtal med min kollega och samtal om ”fancy-fredag” har jag ju insett att jag äntligen kommer få ha den där härliga fredagskänslan också… Ni vet när man går till jobbet, helgen ligger framför en och alla är lite lekfulla och småglad över just det faktumet!

… å fredagsfika så klart 😀

Sååååå om någon sitter med så kallad måndagsångest, jobbångest, semester-slut-ångest…. Lägg ner! Njut av måndagen på samma sätt som fredagen -Det är just det som ÄR livet! Tro mig, efter inflammerad gallgång, sår i magslemhinnan, bukspottkörtelinflammation, då är man lika rädd om dom helt vanliga måndagarna som fredagarna!

Med detta konstaterat skall jag njuta av denna söndag och göra sådant man brukar innan det är dags att återvända i tjänst!

//a

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Evelina

    Vad härligt för dig med lite vanlig vardag! Njut av det 🙂 Jag hade (o)turen att bli väckt 05.30 imorse av ett dundrande åskväder. Jag kunde inte somna om men det gör att jag kommer bli trött i bra tid ikväll 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      JA Evelina nu är det verkligen hög tid att jag får min älskade vardag! Åska lät nästan skönt, här är det tryckande 🙂
      Jag skall göra mitt bästa att gå i säng i bra tid, hm hm hm får se hur det går 😀 KRAM //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.