The Rules….

1. Never ever blogga i affekt

2. Vad ÄR poängen?

3. Ursäkta?

I går kväll lackade jag ur. Jag tände till, jag blev pissed off och jag gick i taket -Alltså satte jag mig ner, under tidspress (underbart laddad kombination) och jag skrev så att tangenterna smattrade. Jag skrev ett inlägg som hette ”Utopin ARBETSLINJEN…” Jag publicerade inlägget och sedan stängde jag av datorn. Jag hade sett Edward Riedl (M) och hans svar på en fråga angående sjukskrivningar. Det första Riedl säger i sin videoblogg är att Johan ställt en komplicerad fråga som skall få ett GENERELLT svar. Bevisligen retade svaret mig till härdsmälta.

Det var ett klart brott mot regel nummer ETT.

När jag börjat göra mig klar för att lägga mig och läsa började jag fundera mer och mer på denna ARBETSLINJE. Ni vet, i lugn och ro, och med tankarna i ordning. Då började jag fundera på vad det var jag e.g.e.n.t.l.i.g.e.n ville ha sagt med det inlägget. Jag menar, här skriver jag om busskutym, daggmaskdagar och annat ytterst navelskådande och plötsligt går jag igång som en symaskin men vad var det jag ville ha sagt? Exakt vad var det som störde mig så in i märgen?!

Hur jag än låg där och funderade fick jag inte fatt i tanken som jag ville ha på pränt…

Klart och tydligt var i alla fall att regel nummer TVÅ inte var uppfylld.

Så vad gör man? Jag började fundera mer och mer och tillslut satt jag då rakt upp i sängen. Ju mer jag tänkte på saken insåg jag att jag inte alls kommit åt vad det var jag ville ha sagt. Å då kan man ju välja att vara politiker och göra en pudel eller så är man en vanlig människa och agerar struts. Delete. Delete. Delete.

För i grund och botten förstår jag ARBETSLINJEN mycket väl, jag förstår tanken att hjälpa människor till en meningsfull sysselsättning. Jag förstår absolut åtgärderna och tanken bakom dem. Jag fattar.

I mitt inlägg lät det som att jag inte gjorde det. Som att jag fastnat på ytligheter, hakat upp mig på ord och det är den värsta formen av debatter jag själv vet.

Å jag ursäktar ännu för jag vet i friden inte vad det var jag ville komma åt… Kanske att alliansen kunde lägga fram saker och ting på ett sätt som inte leder till just sådana där tramsartade inlägg där man medvetet kan missförstå och vrida och vränga på ord?!?!

Med detta konstaterat skall jag återgå till daggmaskrapporter -Det ser ut att bli en fin sådan dag idag 😀

//a

 

2 kommentarer

  1. Anders

    När man hör Alliamsen prata om arbetslinjen så får man lätt intrycket att människor till varje pris skall tvingas till arbete om man så ska krypa till jobbet på alla fyra och sedan köras hem igen i ambulans.

    Som jag uppfattade Edward Riedls video-inlägg så menar han att man ska hjälpa människor tillbaka till arbetslivet utifrån den enskildes egna förutsättningar och inte om att tvinga människor som faktiskt inte kan jobba att göra det.

    Lättare sagt än gjort med tanke på hur det ser ut på dagens arbetsmarknad, men att låta människor som har arbetsförmåga gå hemma är i längden varken schysst mot den enskilde eller mot skattebetalarna.

    Ju mer skatteintäkter samhället får desto mer pengar kan ju satsas på vård, skola, omsorg, rehabilitering och så vidare. Och det är väl inte så fel?

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Exakt! Det är precis den slutsats jag kom fram till själv å då får man krypa till korset och erkänna att man gjorde en höna av en fjäder! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.