This is the end…

IMG_4735

 

Det är så här det slutar… År 2014 alltså…

Som kattvakt -Igen!

Låt mig säga som så att måndagens blad i ”kattens kalender” är något jag får läsa ofta och påminna mig själv om dessa dagar. Katten och jag är inte helt eniga om vad som är ”okej” när det gäller tv-tittande. Alltså gör jag allt för att katten skall känna sig sedd, uppskattad och respekterad. Jag kokar fisk (vilket är svårt TOO MUCH för min del), jag kammar och kardar honom, jag bär på honom, springer in och ut med katten och jag leker (vilket innebär att jag leker och HAN tittar på!). Men jag gör det. För att sedan få se en stund ostörd tv.

MEN han envisas.

Han kommer och sopar ner prismor och tomtar, han går och sopar på tavlor på väggen så dom svajar och sedan sätter han sig och MJAUUUUUUAR i högan sky.

Det är då det verkligen skär sig mellan oss.

Därför har jag tagit fram dammsugaren. Ja, så elak är jag. När jag gjort allt och ägnat massor med tid åt katten MED tv:n avstängd och han ändå sätter igång och river ner saker, då slår jag igång dammsugaren och börjar dammsuga stora mattan. Då drar katten UPP. Då låter jag dammsugaren fortsätta stå på medan jag går och kokar kaffe. Sedan kan jag få vara i fred en liten stund.

Allt är dock förlåtet när natten kommer. Då ligger vi sida vid sida. I natt hade jag faktiskt kattens huvud i min hand och då blir i alla fall jag rätt varm om hjärtat. Å så kör vi en ny dag. Katten och jag.

Här är inga marschaller tända och inga pyrotekniska prylar inköpta. Nyårsafton blir lika vit som julen.

Snackade med en vän idag som fått köpa en a) seniorbiljett eller b) en senilbiljett på bussen -Vi vet inte vilket som var värst men vi enades om att det, under alla omständigheter, gjorde det helt okej om hon vill gå och lägga sig klockan 22:00 ikväll!

För första gången på en evighet skall jag faktiskt vara ensam på nyårsafton -Jag är erbjuden att stolpa över till min vän om jag känner för det och jag tror jag skall ta mig en sväng över och önska gott slut och allt det där! Kanske kränga på mig något annat än outfit ETT eller TVÅ

IMG_4737

Jag är liksom mera laddad för morgondagen och det nya året. Jag är frikking laddad -Jag vill få kasta mig över det med tanke på att jag snubblade och föll igår (metaforiskt talat alltså, jag hade gallkramp och kunde inte jobba!! Vilket gjorde mig både sur och ledsen!) Jag vill ha tillbaks den utlovade ”vargavintern” och jag vill ha färska månader för fötterna. Jag vill ha ut julen och jag vill ha in ljuset. Jag vill ha en uppsprängd choledochus och jag vill bara må bra!

Jag och katten önskar alla ett gott slut på 2014 -Vi skall nog ta oss igenom denna kväll också UTAN dammsugare och utan nedrivna tavlor!

Jag och katten önskar alla ett fint 2015 i all enkelhet -Det är det som är livet!

//a

 

 

Etiketter: ,

10 kommentarer

 1. Birgitta

  Det känns alltid mysigt att ha förväntningar inför ett nytt år.
  Gott Nytt År fröken Krass och fortsätt att glädja oss med dina blogginlägg!
  Kram

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tack och önskar även dig ett gott nytt 2015 -Jag skall göra mitt bästa med inläggen…;-) Kram //a

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tack snälla Caanita!! Hoppas din kväll igår var som du önskade och att det nya året blir till belåtenhet! Kram //a

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Eller hur?!?! Tack för att jag fått lära ”känna” dig under året som gick! Jag är inne på att HORMONER kan vara lösningen… Skall mangla läkare om den saken under 2015 🙂 //a

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Visst är det ett underbart ord?! Choledochus… Jag måste tänka på dockhus för att komma ihåg hur det stavas! Gott splitternytt 2015 Marja! kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.