Pappskalle…

Jaha…. Nu känner jag mig som 11 år, frustrerad och irriterad över matten! MEN nu är sanningen att jag är 41, frustrerad och irriterad över sonens matteläxa. Det är liksom inte varje dag jag räknar ut omkretsen på likbenta trianglar -Så det så!

Jag är inte helt korkad, äVEN om jag nu känner mig som en tom pappskalle -En likbent triangel är en triangel där alla sidor är lika långa -Ja exakt! MEN uppgiften är så luddigt skriven att jag undrar ”-Men menar dom 3 eller 3 delat med 2?!?!??” Jag vill å det bestämdaste hävda att uppgiften ÄR öppen för tolkning och således bör både 9 cm OCH 4,5 cm kvala in som rätt svar!!! Eller?! Nähä, så blir jag osäker….

Sonen sitter tvärsäkert och räknar och jag säger ”-Men blev det där rätt?!” Och han exploderar, går i taket och brinner av över att jag har en åsikt. Så gapar vi en smula. Han går an om hur han räknat… Ord står slutligen mot ord och det är då man måste BE om hjälp… Som 41 åring! Pappskalle!

Jag har fotat läxan och skickat till Tarzan.

Tarzan får vackert lov att förklara för mig, så kan jag SEDAN höra på sonens resonemang. Sonen tyckte att jag var uselt förberedd på detta -Jag håller med!

Å jag får flashback till vidriga skoltiden och alla oändliga kvällar då jag vrålat, skrikigt och gapat över mattens poänglöshet i framtiden…. SÅ när sonen kommer på DOM argumenten skall jag lugnt förklara för honom varför man måste lära sig skolmatte

”-Det är för att kunna hjälpa dina barn i framtiden, då och endast då, krävs det att du kan räkna ut omkretsen på en liksidig triangel mitt barn!”

//a

PS: men JAG skrek ALDRiG till Tarzan att han skulle GOOGLA svaret när vi gormade åt varandra för 30 år sedan!!! Aldrig!! Jag KAN ha kastat sudd men absolut inget om google 😉

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.