Hem, home -Hjärtat!

Jag gillar serien ”Vem bor här” som sänds på SVT! Anledningen är enkel, det fascinerar mig att se olika männsikor och olika hem och försöka klura ut -Vem bor DÄR?!

Ikvällens avsnitt sades det upprepade gånger att vi svenskar flyttat (i snitt) elva gånger under vår livstid -Intressant säger jag som redan hunnit flytta tretton gånger! 

Faktum är att jag under en period a’ fem månader hann göra adressändring TRE gånger! Det var så illa att folkbokföringen faktiskt krävde in ett extra intyg på att den andre vårdnadshavaren gav sitt godkännande på flyttandet!

Det är dom absolut mest traumatiska månaderna i hela mitt liv -Månader som satt djupa spår i hela mig! 

Det dom månaderna gjorde var också att göra det glasklart hur mycket jag värderar att ha ett HEM! När jag fann det som skulle bli mitt hem deklarerade jag högt och tydligt -Jag kommer ALDRiG flytta igen! E.V.E.R!!!

Att flytta är en sak, att skapa ett hem är en helt annan. Hemmen lever, precis som vi. Utvecklas och så mellan varven måste vi svenskar åka på Ikea och ”förnya oss lite”. Jag älskar mitt hem, inte sakerna, inte väggarna i sig utan det faktum att jag har en plats där jag och min son lever. Liv och flöde, förändring av energi!

Jag har pysslat om en vägg idag -EFTER att ha gått till Biltema och köpt rejäla skruvar (molly!). Den lilla förändringen har gjort mig barnsligt nöjd denna afton -En liten prägel, en liten glimt av det jag tycker om.

….och imorgon skall jag gå loss med toapapper och potatismjöl och försöka dölja alla horribla hål som jag samtidigt lyckades göra av bara farten 🙂

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.