Kortare sommarlov!

Läser på Aftonbladet att Moderaterna vill lägga fram ett förslag att förändra skolan -Genom att införa tre terminer och ett aningen kortare sommarlov!

Prisa gudarna säger jag!!!

Det är få som har slåtter att tänka på numera och med tanke på skolans fallande resultat känns det på sin plats att bli mera ”ett med tiden”.

Kidz gillar säkert inte tanken men jag tycker detta var det bästa jag hört på länge! På så många olika nivåer och sätt.

Djärvt säger jag och hoppas fler kan se det positiva för barn, deras utveckling, kunskapsinhämtning, föräldrars arbeten, ensamståendes armsvett att finna sysselsättning åt barn under det monsterlånga lovet som nu existerar.

Känns lite som ”Välkommen till nutiden svenska skolsystemet”!

Just det… Midsommar var det!

//a

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Tobbe

    Ja enligt mitt tycke ska barn från 4an gå i skolan vardagar mellan 7.00 till 16.00 å 4 veckors ledighet på sommaren å 1 vecka till jul om dom inte vill spara den till nästa sommar 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Hahaha för att förbereda dem på den sura verkligheten?! Jag ser inte det pedagogiska värdet i ett sommarlov på 10-12 veckor! Veckan före och efter görs ju då inget vettigt heller! 🙂 //a

  2. Anders

    Både elever och lärare brukar gnälla över högt tempo och långa arbetsdagar i skolan. Ytterligare en anledning till att korta ner sommarlovets längd och få möjlighet att sänka tempot i skolan.

    Föreslog detta för en lärare en gång, men blev nästan nedslagen. Det långa sommarlovet verkar vara en helig ko som man inte slaktar i första taget… Men då ska man inte heller gnälla över de långa arbetsdagarna under terminerna. Alternativet att skära ner på undervisningstimmarna kan väl knappast vara aktuellt med tanke på elevernas resultat i PISA och andra kunskapstest?

    Ha en trevlig midsommar!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Asså jag tycker skolan påminner om Bamse fritidsklubb… Och jag har också förstått att sommarlovet är en helig ko!!!! Glad midsommar till dig!! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.