Fråga ornitolog…

Jag undrar om det finns någon ”där ute” som råkar läsa min blogg och som kan något om den skräniga fågeln som jag kallar ”Skit-trast”? Trast är väl det vanliga namnet på fågeln… Ganska stor, brunaktig och lever rövare om någon kommer nära boet!

Det jag funderat på är om dom kan mobba en människa? Eller ett fönster? Eller kan dom liksom känna sig hotade av ett fönster?! Jag bara undrar alltså…

…eller det kan nog ha att göra med den känsla jag fick när jag drog upp mina persienner och upptäckte precisions skitningen som gjorts… På mitt nytvättade sovrumsfönster!

Inte en, inte två utan tre galet välriktade jättesplaschar!

Sååå skittrast i min värld…. Vad är grejjen med dom?!?! Jag har hört att dom ”bombar” om dom känner sig hotad -På vilket sätt störde mitt fönster?! 

Jaja, det är en dag imorgon också!

//a

PS: Förhoppningsvis kommer tekniker från Riksnet, ringde och erbjöd mig BETALA bara dom fixar eländet!!!! I have an addiction! 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anna

    Alltså nu är ju inte jag någon ornitolog på något vis (kan skilja mellan trast och talgoxe ungefär) och visste inte att de skitbombar – trodde bara det var måsar som gjorde så. Men eftersom den attackerar ditt fönster så slår det mig att den kanske ser sin spegelbild och tror att det är en annan fågel som den vill sätta på plats. Kanske en silhuettbild av en rovfågel på rutan skulle skrämma bort den – du vet såna där man kan sätta upp för att förhindra att fåglar flyger ihjäl sig mot fönsterrutor. Möjligen blir den bara mer förbannad – men kanske värt att prova ändå. Vi hade förut problem med fåglar som flög in i rutorna, men det verkar ha upphört på senare år. Kanske pga. den senaste tidens sämre fönsterputsmoral, ha ha! I såna fall är ju den latheten befogad;)

    Hoppas du får tillbaka internet snarast! Frustrerande när det inte funkar. Har själv just kommit hem efter att ha varit i stugan i två dagar, utan vare sig Internet eller tv. Skönt på sitt sätt som omväxling, plus att vi hade en hel del som behövde göras, så jag saknande det faktiskt inte. Men blev ändå lycklig som ett barn över att både kunna se på tv och internetta när jag kom hem! Och då varade min mediefasta bara i två dagar!!! I say no more…

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Ja jag har numera börjar göra dagliga överflyttningar av livet till mina päron… För att få en timme eller två med fullpowerhardcoreinternet!! Mobilsurfen tryter…. Räkningar skall betalas… Netflix är orörd… Vart ÄR internetteknikern?!? Ang trastarna vet jag inte vad jag skall tro -Det var dessutom fyra splashar och inte tre… Men men det regnar ju en hel del så det löser sig nog… Alltid något!! 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.