Smakar det konstigt?!

Det måste finnas fler än jag som känner sig less på köp och släng tillvaron -Därför kan jag känna att NUET är ett ypperligt tillfälle att försöka ”äta ur frysen”. Dummaste idén ever kan jag meddela.

Eftersom jag inte ätit så mycket på sista tiden har jag blivit förtvivlad över mat som behövts kastas… För att det börjat lukta skumt även om datum varit bra! Vi har inte varit hemma så mycket senaste tiden och med tanke på att vi snart lånar ut lyan så känns det högst onödigt att köpa hem så mycket. Så då tänkte jag, istället för att köpa nytt så tömmer vi frysen -På saker som jag glömt att DATUMMÄRKA med mina fina etiketter!!

Igår kväll var jag laddad för nationalrätten ”Fredagstaco” tillbehören dukade, färsk sommarvitkål hyvlad, salsan blandad, osten riven och jag tänkte ”-Bring it ON!” tryckte i mig ett antal kapslar matsmältningsenzym och kände mig vrålhungrig. Tog en tugga. Tuggade långsamt. Kände smakerna av grönsakerna och… något annat… pikant! Slutade tugga, smakade liksom i 120 knyck. I samma ögonblick slutade sonen tugga.

”-Smakar det konstigt?!” frågade jag.

”-Mmmm lite…?” svarade han och så tittade vi på varandra över våra dignande tacos.

”-Vi kanske iNTE ska äta det här? Du hittade ju faktiskt bara ett paket köttfärs i frysen!!” sade sonen och jag tycker faktiskt han lät lite anklagande.

Magen kurrade hejdlöst och jag kände det där dilemmat att äta eller inte äta -Denna gång av en helt ny anledning än senaste tiden! Men CRAP, ska jag åka och köpa ny köttfärs undrade jag där jag satt vid bordet. Då kom sonen på att så drastisk behövde jag ju inte vara, jag kunde ju ”bara” gå och steka upp köttet jag faktiskt köpt.

Det blev tacos med strimlad, urfin, färsk rostbiff i stället. Kött som var så mört och gott att det smälte i munnen. Sonen skippade tillbehören och åt grönsaker och kött. Själv var jag så vresig och less innan maten äntligen var färdig att det mer blev en fråga om att sluka maten än att njuta av den.

Idag skall jag alltså rensa frysen. Det är bara att konstatera att sådant som är omärkt, frysbränt, oidentifierbart och ser allmänt skumt ut skall kastas. Det var en otroligt fin tanke att ”taga vad man haver” men resultatet var helt enkelt inte ätbart. Det var äckligt! Hurv-läskigt!!!

Bär och broccoli kan få stanna kvar.

Och isbitarna.

//a

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.