Tips: Dramatik!

Någon som har lite långtråkigt? Känns tillvaron som en sakta, händelselös lunk? -Då har jag tips/förslag på hur man får fyra vuxna i total akutberedskap (dvs släpper allt dom har för händerna och rusar med uppspärrade ögon mot dig med adrenalin sprutandes genom öronen redo att ringa nödnumret) samt skrämmer slag på fyra barn/ungdomar i skogen!

Gör så här: Tryck undan alla eventuella fobier i några dagar. Dvs ser du en stor svart spindel pinna runt i din säng, reagera inte utan sopa bara bort den trots att du egentligen är redo att sova i bilen! Med låsta dörrar!

Ignorera alla gånger du varit ute och råkat trampa på en svart pinne som du egentligen trott varit en huggorm och du egentligen velat flippa ur och vråla hejdlös alla mil tillbaks till staden.

Lägg bara av med att jaga upp dig över getingar, möss och annat som hoppar, piper, far, väser och surrar.

Agera coolaste vuxna människan ever i skogen -Oräddast av alla! För att inte skrämma barnen!!!

Gör så för att ladda upp rejält. Ladda upp vrål och reaktioner så att laddaren är så överspänd av allt läskigt du ignorerat!

DÅ sätter du ner foten i en GUMMiSTÖVEL, upptäck SEDAN att det är något mjukt konstigt som möter din fot…

Tolka sedan signalerna med all urflippad rädsla till att en mus krupit ner i din stövel.

Ta i från tårna, med urkraft, unleash HELL och vråla för allt du har i lilla hallen samtidigt som du (som OM det var fara för livet) sparkar av dig stöveln över golv och tak och utan frikking hänsyn vart den kan tänkas landa…

Fyra ”riktiga” vuxna släppte allt dom hade för händerna och Ugglan var framme först! Barnen satt som fastfrusna med uppspärrade ögon och betraktade dramat i hallen.

”-Vad händer?!?” vrålade alla förskräckt.

”-Jag har en råtta i stöveln” vrålade jag

”-Va?!” vrålade Ugglan och kom och kontrollerade stöveln för JAG tänkte minsann inte tippa den uppochner.

Nån råtta var det inte men uppdragen knövlig sula. Alla suckade och jag skrattade så jag höll på tappa luften.

Det var sådan orimlig reaktion att allt jag kan konstatera är att det både före och efter varit hejdlöst lugnt.

Jamen då börjar jag ladda om mätaren helt enkelt…

//a

10 kommentarer

  1. Anna

    Ha, ha, ha – underbart!!!
    Jag ser det framför mig! Hejdlöst komiskt – i efterhand förstås. Kunde ha gjort nåt liknande tidigare i veckan då stugaltanen annekterats av en spindel modell stor och superläskig…… och jag bestämt mig för att leva i fredlig samexistens med denna varelse. Anledningen till detta fredsfördrag från min sida var att jag: a) inte vågade flytta den (döda den fanns lixom inte – jag är ganska fredlig av mej faktiskt), b) jag ville veta var den var – alltså hålla koll på den där den satt där och blängde i sitt nät i ett hörn av altanen. Men mot slutet av vistelsen syntes den aldrig till och jag började nog ladda upp ännu mer av det faktum att jag inte längre visste var den var, dock utan tillhörande urladdning. Nu är jag tillbaka i stan och här är det lugnt – än så länge…
    Hoppas ni får en fin stugvistelse med eller utan dramatik:)

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Denna urladdning var galen och orimlig -Bara jag som vrålade av skratt eftersom jag just skrämt skiten ur 8 personer!! Vet du jag förstår exakt det där med att ha en spindel under uppsikt och den obekväma känslan när den plötsligt inte syns till!!! 😀 //a

  2. Caanita

    Prova med att lägga ett ägg (höns) längst fram i någons sko. Brano säker på att du får en reaktion som ger ett gott skratt.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Jag ska lägga det på minnet! Kanske blir för lugnt här om någon dag… Muhahaha //a

  3. Maggan

    OJ vad kul att du delar med dig av dina upplevelser på landet. Ett gott skratt fick vi förstås alla dina läsare.
    Själv bor jag på som man säger ”på landet” och har efter många år fått vänja mig att spindlar, små söta möss som äter upp fågelfröna, igelkottar som visar upp sina ”kottbäbisar”, små och stora humlor plus alla våra fåglar som också visar upp sina bäbisar den här tiden på året som tack för vinterns middagar. Glöm inte att det är inga fiender och att dom var här före oss människor. Det är vi som är ”inkräktarna” i deras liv.
    Ha det skönt på landet men ta det lugnt med myggen. Har inte bestämt mig om jag gillar dom.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Det är så sant det du skriver! Djur och insekter fyller sin funktion och vi skall värna om dom allra flesta arter. Jag tycker bara det blev så komiskt hela situationen, totalt utan rim och reson… Jag kanske helt enkelt ville ha lite uppmärksamhet?! 😀 Tur jag har hela familjen vid min sida!! //a

  4. Maggan

    I sydliga länder är en stor spindel ca 15 cm. Den största jag sett i Sverige är ca 1-1,5 cm och ofarlig om den inte har ett kors på ryggen.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Om en spindel är större än en röd sk ”lyckospindel” är den för stor i min värld 🙂 Jag vet rationellt att dom är ofarliga men det är sättet dom rör sig som får det att krypa i mig! //a

  5. Anders

    😀 !

    Du får väl börja göra som de gör i länder med många giftiga insekter: vända uppochner på skorna och skaka dem innan du tar på dem 🙂

    Nej, bara för att få lite perspektiv på det hela så står djur för en extremt liten andel av de olyckor som vi människor råkar ut för. Det moderna samhället har långt större faror än de som djur innebär.

    Bara för att skrämmas lite så finns här en lista på världens farligaste djur 😉
    http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/varldens-10-farligaste-djur/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.