Brolle live…

I somras såg jag Brolle på TV -Typ ”Lotta på Liseberg” och efter det sa jag till Ugglan att man verkligen borde gå och se honom då jag tyckte det var en sådan glädje och energi i hela hans uppenbarelse. Ugglan ho-ho:ade inte långt efter att hon fixat biljetter!! Å även en till mig! Så datumet har varit inringat tämligen länge, men oktober har känts långt borta. Så plötsligt var det alltså ikväll!

Inför kvällen började jag kolla upp det hela, det var inte på Idun utan på Aula Nordica… Jahajaha… Jag började fundera om det verkligen var möjligt att det var sittplatser?! Tänkte att det borde vara rätt svårt att sitta stilla om det svänger liksom. I alla fall projektade vi oss dit, parkerade oss i våra säten efter stor förvirring över HUR man skulle läsa numreringarna på själva stolarna 😀

Jag hade inga förväntningar för jag är varken hemma på gammal hederlig rock’n roll eller Brolles egen musik -Jag var enbart glad över att vara där. Typ! 1,5 timme nonstop music hade jag läs. Det jag tyckte var roligt var att få se Brolle live på Aula Nordica eftersom jag hade ett bestämt minne av att det var där han dök upp i TV-rutan för första gången, för länge sedan, på något talangprogram, där han var ”fel” för konceptet programmet skulle handla om MEN som dom ändå vill signa d.i.r.e.k.t -Ungefär!

Mycket riktigt tog han upp det ikväll, 17 år sedan var det visst.

Jag har ryckts med av härlig musik, en fantastisk stämning. Jag och flera andra i publiken hade stundtals riktigt svårt att sitta stilla i sätena. Jag konstaterade att det var ett väldigt brett åldersspann som befann sig under det taket men att alla verkade enas av just den blandning av musik som erbjöds denna afton. Svängiga godingar, vackra visor och helt egna verk framfördes -Allt med ett leende, en närhet och en enorm glädje.

Jag svor över att jag hade glömt min börs för det var en låt han sjöng vars text väckte tårar, så jag ville köpa skivan, därför blev jag grymt glad över att det gick att swisha köpet! Stort plus!

En helt annan sak kom även på tapeten denna afton: Nämligen hjärnans desperata försök skapa något känt av det man ser framför sig.

IMG_6075

Denna bild hängde bakom scenen, för mig var motivet solklart -Hans ”frisyr”! Jag fick dock höra två andra tolkningar: En hund och en karta!

Det jag tar med mig är glädjen från denna kväll. Från en människa med en enorm röst, från en samling musiker som verkade trivas gött tillsammans och från en publik som rycktes med.

//a

PS:Tack Tarzan och Ugglan, ett sant nöje att få se er ”in action”… Å du Ugglan… Jag kan hjälpa dig med swish 😉

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.