Jagar bussen…

Jag har en inre mental bild som jag ser… Rätt ofta idag faktiskt. Av en människa lastad med påsar och väskor som gapar och kutar efter en buss som bara kör… Och den stackars dåren till människa fortsätter liksom bara springa istället för att varva ner och vänta på nästa!

I alla fall…. Här var det alltså LAN i lördags, långt ifrån 2000 personer som var på Nolia men TRE. Så det var datorer och sladdar och stängd dörr som gällde. Jag upplevde det som att det minsta dom gjorde var att spela på datorerna. Istället var det väldigt mycket annat som gjordes. När tiden var ute var ju allt så himla skojigt så det slutade med övernattning. Vi äger ingen extra madrass men HEY det gick ju att dra in en hel SÄNG i vardagsrummet.

IMG_6102

 

Sedan kunde två sova i soffan… Efter viss flytt av kuddar och omstuvning. Sedan skulle dom sova. Så runt 01.30 var det tyst och strax före 07.30 vaknade jag till ljudet av ”skrikapan” som låter som en galen, högljudd katt. Sedan drog liksom festligheterna igång igen. När frukost och lunch var serverad, avdukad och det var dags att avrunda var klockan redan 13.00.

Då kände liksom JAG att jag behövde helg. Så jag lade mig på min säng och löste korsord. Runt 17.00 var det tacksamt att få åka och äta middag och lämna av sonen innan jag själv åkte och arbetade. När jag återkom senare om kvällen var det bara att göra ett saxhopp i sängen (tur det finns GÖTT om sängplats i La Casa!!!)

Idag var det vardagspurrning. Sonen drog iväg till skolan och jag satte mig och inväntade samtal från läkare. Det blev blodtrycksmedicin (hrrrm) och ny dygnsmätning om en vecka (opps!). Sedan åkte jag till ersboda och hämtade ut den nya medicinen. Fixade kläder till sonen och sedan var det jakten på nytt köksbord. Fast då kom jag och Ugglan på att vi gör som så att jag tar tillbaks mitt gamla helt enkelt. Kändes ytterst tacksamt att slippa den utgiften.

När sonen slutade var det bara att packa bagaget hemåt. Och här… Här har det inte varit roligt att landa efter helgen. Här är disklogistiken helt satt ur spel. Middag skulle roddas mitt i diskkaoset, det har handdiskats och samtidigt upptäckte jag att grönsakslådan i kylskåpet behövde diskas. Akut! På grund av en förrymd gurka som var ytterst otrevlig längst nere.

I alla fall… Tror jag att jag, om inte annat, sätter mig ner nu. Å inväntar nästa buss.

Det får vara någon hejd i ekorrhjulet kan jag känna och det måste vara okej att bara släcka lampan så man slipper se alla popcornsmulor som ligger på somliga golv. Jag är liksom bara en människa och jag har sanna mina ord ett pussel som måste läggas.

Jag fick ut TVÅ bitar i lördags!

//a

PS: Det här med blodtryck… Det visade sig att jag skulle ha börjat med medicin för tre… TRE!!!! (3) år sedan… Men då hade jag tydligen haft åsikter om den saken (tur jag har en läkare som skriver noteringar i journalen!)… Ibland är man så fruktansvärt korkad att jag blir trött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.