1000-bitar…

foto: a.holgersson

foto: a.holgersson

Jag har lagt pussel. Alla 1000 bitar fanns med och äntligen är motivet på plats. Logik finns inte med i bilden utan här gäller det färg och känsla… När DET går åt skogen är det bara att börja sortera bitar efter FORM.

I alla fall.

Pusslets sista bitar lades denna morgon. Jag kände en stollig frid att få det hela KLART.

Sedan konstaterade jag att pussel var en otroligt bra liknelse med hela mitt hem just nu, ty mitt hem är ungefär lika rörigt, förvirrat och kaotiskt som ett nyöppnat 1000-bitars pussel. Lite grann så där att man känner men OMG vart skall jag börja?!?!

Jag har kommit på att det är hög tid att göra vinter i mitt hem. Det innebär bland annat att jag byter klädsel på min ikea-soffa. Det i sig innebär en tripp ner till förrådet. Jag hade ju även påbörjat att röja undan i min lilla skrubb också…. För typ två veckor sedan som sedan kom av sig då vi var kattvakt. Sedan kom jag även på att det var asdumt att massa jidder tog plats i mitt skåp i vardagsrummet och att jag borde stoppa ner vissa saker i kistan i sovrummet, så då tänkte jag att sakerna i kistan kunde jag ju A) Kasta och B) ställa ihop med andra saker av samma typ.

Så det innebär att sängen i sovrummet just nu är ganska täckt av gamla böcker och asfula väskor samt en dataskärm som är ungefär 15 år gammal och enbart dum. Det innebär att vardagsrummet är ganska rörigt, soffan är utan klädsel och HYLLAN ovanför tv:n är nedmonterad och en tavellist (som är inköpt) måste UPP. Jag kom även på att DUPLO-lego inte brukas här längre så jag har en sopsäck redo att… Tja sälja?!

Hallen är lastad med sopsäckar och kartonger som skall ner i källaren, som redan är full av massor med tomma kartonger som jag nu fått placera i bilen….

Som sagt… PUSSEL!

Rör man på ett ställe är det som en dominobricka man råkat peta på. Lyfter man här faller det där. River man här måste man fixa där. Nemas problemas, jag hade tänkt fixa detta pussel också i dag….

…tills jag blev informerad om att det var önskvärt att jag dök upp senast 15 inför kvällens opera som vi skall gå och se på…

Nu är det alltså verkligen OMG-läge i mitt hem! Turligt nog har fina Frida hjälpt mig så att kläderna är klara och redo, och jag tänker som så att OM INTE ANNAT kan jag ju faktiskt sova på sonens rum och stänga den dörren när jag kommer hem i afton!

Det finns ju en morgondag också 🙂

//a

4 kommentarer

  1. Anders

    Tycker att ditt hem mest påminner om ett jättestort pussel med brickor som man flyttar runt tills man lyckats skapa rätt mönster 🙂
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sliding_puzzle

    PS: Det finns återvinningscentraler och välgörenhetsorganisationer där man kan lämna saker så att man slipper snubbla och trängas så mycket hemma i bostaden 😉 Bara som ett tips i all vänlighet 😉

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Det är en fantastisk hobby, man blir absorberad… Därför ej lämplig att hålla på med så ofta 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.