Juldagen…

På riktigt körde vi all-in på julafton igår -Det innebär att jag har ytterst svårt att känna att det är 4:e advent idag. I stället känns det som en synnerligen lugn och skön juldag utan stress, pirr eller andra måsten. Äntligen har jag fått äta en riktigt god julskinka både till lunch, middag, kvällsmackan och frukost/lunch -Så nu är jag liksom nöjd.

Så jag funderar skarpt på att börja avjula… Why not liksom?! En annan sak jag funderar på är att skippa julmaten till veckan helt och hållet. Tänker göra något vegetariskt och så överväger jag skarpt en skiva oxfilé på torsdag när Kalle Anka rullar på tv. Till och med sonen var helt med på noterna. En sväng med julmat räcker faktiskt och vi har då verkligen inget vulgärt bord med alla möjliga och omöjliga ätbara mojänger!

Traditioner är till för att ändras.

Förändring är verkligen vad jag eftersöker på så många plan just nu. Jag är så grymt tacksam för denna höst, där jag bokstavligen rensat och röjt hela hemmet och förrådet. Det har liksom varit fem år som bara stuvats in där det har rymts. Nu känns det omöjligt att ”vända tillbaks” i gamla hjulspår. Så varför inte våga förändra självaste julen? Vi har ju redan fått allt man kan önska av själva julafton redan.

Så med det konstaterat skall jag testa min nya elektriska nagelfil/polerare -Ha, alla läskiga flisors mardröm! Jag känner bara god energi efter dessa dagar, katten har trott att hushållet har blivit galet. Jamen kanske det.. och varför inte?! Kanske det är just det som behövs? Ett uns galenskap för att avsluta ett år och börja ett nytt?

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.