God Jul i stugan…

Denna julafton är som en enda lång ”Jag-har-aldrig…” upplevelse! Jag är belåten. Fascinerad. Nöjd. Tillfreds.

Jag har till exempel aldrig haft bilen inslagen i en tunn stenhård ishinna och med igenfrusen dörr (måste fixa silikongrejs), jag har aldrig kokat en delikat tomat och löksås till pizzabas på julafton, jag har aldrig sett Kalle och hans vänner önska godjul ensam e.v.e.r, jag har aldrig fixat brownies med mintchokladtryffel och granatäpple någon jul tidigare -Det  kanske blir så när man faktiskt liksom inte firar jul?

Det julrelaterade som sonen önskat denna dag var skinkmacka och julmust till frukost och off course körde vi på den linjen! Så tack till min snälla pappa som fixat en julskinka åt oss! Efter det var lugnet totalt, vi umgicks och sedan på eftermiddagen lämnade han för att åka till en pappa som väntade med att få starta firandet. Jag passade på att ta en promenad och andas lite frisk luft.

Vid den tiden var det liksom ”sista rycket” ute. Jag såg några bussar, bilar som körde som skottspolar och jag tänker att snart… Snart stannar allt upp. Så när jag återvände till katten, drog han ut… Och då började jag dona i lugn och ro.

Jag har känt en stor tacksamhet denna dag -Hela vägen igenom. Jag har känt kärlek och ödmjukhet inför hela livet, min familj och mina vänner. Jag har tänkt på hur många människor som ändå jobbar och håller igång allt för oss i detta samhälle. För människor som vårdar äldre och sjuka, för poliser som håller ställningar, brandmän redo och ambulansen på plats.  Att vi har ett samhälle där vi kan sitta och knäppa nötter i trygghet i våra soffor.

Med detta konstaterat skall jag börja skära upp grönsaker till middagen. Julbord blir det alltså inte.

Att liksom inte fira kanske är bästa sättet att fira och känna lugnet? (fast sonen har sagt nej till sånna här dumheter i fortsättningen)!

//a

PS: Angående klockrena, underbara ”Tusen år till julafton” så skrattade jag och sonen gott åt morsan som ”…bara skulle blogga…” och så lovade jag att framöver inte blogga när vi två är tillsammans! Så jag passar på… När katten är borta och allt det där…

Vi skrattade även gott över dumheter som att fota maten… Hahahaha det ÄR sjukt sjukt sjukt!

IMG_6344

 

GOD JUL och massor med kärlek till Dig som följer min blogg om precis… ingenting annat än vanlig krispig vardag årets alla dagar 

PS2: …(ja och god jul även till dig som bara råkade halka in här av misstag!)

2 kommentarer

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Absolut! Jag tror dock många mår bra av något mindre krav, en lite lägre ribba och mer ”mågott” inställning! Kram och god jul! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.