Först kant sedan allvar…

Det är banne mig allvar här!

IMG_6357

Jag och min vän toppluvan har haft en hel del intensiva diskussioner angående HUR man går till väga för att lösa ett pussel -Jodå, tro mig det går att även diskutera det. Å eftersom jag är en svår pusselnörd så känner jag att det är en viss het potatis när somliga vill hävda att bästa sättet är att direkt sortera bitar efter FORM och inte börja med att lägga en ram!

Nej nej nej…. Först KANTbitar, sedan färg/motiv/särdrag och i sista momentet övergår man till bitarnas individuella utseende.

I alla fall, denna jul har jag erhållit en fiffig uppfinning som heter pusselbrickor av min son, för att sortera bitar i fack. Och toppluvan som hävdar att man skall börja med bitarnas form har gett mig det ultimata straffet… Ett pussel där alla bitar har exakt samma form…

IMG_6352

Det kändes i alla fall som läge att få klart pusslet jag började med i höstas så att jag får sätta tänderna i mina nya som jag fått. Fick några timmar själv idag som jag vigt till ändamålet ”få pusslet klart”  -Dvs jag har lyckats få ut TVÅ bitar.

Två!

Så jag har haft samtal med toppluvan och hon har skrattat sitt goa skratt och så har jag fått konstatera att det bara är att börja sortera efter bitarnas form -Jag är om inte annat flexibel.

Brådis till max är det också eftersom sonen skall vara med mig denna kväll innan han åker iväg med sin far på jullov. Sedan är det ännu mer pronto eftersom jag skall lämna La Casa… Eller mer korrekt dom rätta ägarna dyker upp och jag misstänker att dom helst slipper se pussel-hell över hela vardagsrumsbordet… MEN… dom kanske skulle kunna h.j.ä.l.p.a?!? Hmmm…

Nån bit till kanske jag kan få ut… Sonen kanske kan hjälpa? Efter StarWars kanske pussel känns roligt -Not!

Jag skall traska mig upp ur träsket, detta är ett nöje jag kan leva med men accepterar att få delar mitt intresse!

//a

PS: Har intresseklubben noterat? 🙂

2 kommentarer

 1. Lena

  Hej!
  Ser att ditt inlägg inte är helt nytt, men chansar ändå. Läste att du fått pusselbrickor av din son. Nån smart uppfinning. Jag är själv på jakt efter nåt sånt, eftersom jag just nu lägger beslag på allt till mina pusselbitar. Brickor av alla de slag, en del är dock inte så lämpade för ändamålet… Skärbrädor, nu har jag bara små kvar i köket… Börjar bli desperat.
  Kan du hjälpa mig med ett tips om pusselbrickor?
  Det är ju så roooligt med pussel!!
  Lena

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   På spelbutiken på Mariedal, Umeå finns även pussel och där har jag köpt en pusselsorterare -Det är en stor kartong (som botten på en pussellåda, och så ligger det flera stycken i i mindre och mindre storlekar
   Sedan finns det en annan av plast dessa har även lock
   Den butiken har även webshop (då heter den pusselbutiken tror jag).
   Sååå numera sorterar jag i smidiga lådor och lägger på pusselmatta -På så sätt är det enkelt att flytta/städa undan vid behov //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.