Billigt kan vara bäst…

Det är som mycket kattprat just nu men jag är så himla glad över att få ha en katt hemma.

Jag har hunnit besöka djuraffären oftare än jag besökt ica senaste veckorna och det är löjligt roligt att titta på alla leksaker som finns till katt.

Jag föll ju för en grymt ful och obstinat råtta som kändes som ett ”måste”…

foto: a.holgersson

foto: a.holgersson

Katten å andra sidan har inte så mycket som tittat på den där rosa flinande råttan.

Nej, katter (dom jag känt) har sällan fallit för sådant som jag som människa tänkt att det skulle kunna roa en misse. Det är ytterst sällan det ens är dom köpta sakerna som vinner deras uppmärksamhet. Bästa leksakerna hittills är

1) Ett snöre -Kan vara vilket snöre som helst faktiskt! Jätteroligt att jaga, boxa, söka och leta. Gimli hade ett snöre med som vi lekte med varje gång vi träffades… Ett snöre som ramlat ut ur en av mina tröjor!

2) Hopknövlat kvitto -Fantastiskt roligt att skjuta runt golvet och apportera.

3) Gummisnodd -Ja, det är så roligt att katten blir helt utmattad av att roa sig med att hämta det och så kan jag skjuta iväg det åt olika håll.

foto: a.holgersson

foto: a.holgersson

4) En papperspåse -En papperspåse från affären som man klipper upp/bort handtagen på och gör en lucka på i botten eller uppe på är tydligen värsta leos lekland för en kattunge! Lika roligt att krypa in i som att hoppa och studsa PÅ så att det prasslar och skrämmer ägaren till max!

 

SLUTSATS: Att köpa leksaker till katt är högst onödig utgift, hela hemmet vimlar av saker som är sjukt intressanta för dessa egensinniga djur!

 

Nu gör vi i alla fall kväll här ty katten är lika slut som jag är även om hon rasar runt för tillfället och ser ”farliga” saker -Jag kör på ignore!

//a

 

PS: Lämna aldrig snören, öglor, små gummiband etc framme så att katter kan äta upp det eller fastna i öglor etc och kväva sig själva!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.