Uppringning var god vänta…

Jag är inte helt jättekorkad, jag förstår att läkare inte kan hålla på med att svara i telefonen för då skulle dom nog inte göra annat än att administrera patienter via luren -MEN det här med uppringning är verkligen ett gissel som heter duga!

Om man ringer vården och får en återuppringningstid så har man i alla fall ett fingervisning om när man bör hålla sig nära telefonen! När jag söker min läkare går jag via en sköterska som meddelar honom och så ringer han upp när han har möjlighet. Detta innebär allt från det att jag ringer till 18:30 tiden på kvällen. Jag kan känna att jag låser mig lite vid dom där dagarna -Det känns inte så roligt OM han skulle ringa när jag står i kön på ica eller när jag är ute och kör bil till exempel.

I alla fall har jag väntat sedan förra tisdagen -Så jag börjar känna mig lite inspärrad! Det var väldigt skönt med helg så jag liksom kunde släppa kollen på telefonen men nu är jag tillbaks på banan. Jag kollar telefonen några gånger/timme också för att försäkra mig om att ljudet är på och högt inställt. Sedan snurrar jag runt, väntar och hoppas på det bästa!

Går det verkligen inte att göra det lite lättare att få kontakt med vården?

… den här väntan börjar kännas löjligt lång!

//a

 

4 kommentarer

  1. Evelina

    Jag håller med. Jag gjorde dealen med min doktor att så länge det inte var nåt behöver han inte höra av sig 😉 Det blev ju sådär varje gång. Helst ska du känna någon som jobbar nära din läkare som kan säga till…….. Alla har ju inte den möjligheten men det är väldigt irriterande…..

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Men när det ÄR något är det ohyggligt skönt om läkaren kan tänkas ringa!! Blir aningen frustrerad över otillgängligheten //a

  2. Anders

    Avskyr att jaga folk via telefon eller vänta på att någon ska ringa upp.

    Därför hade det varit trevligt med en funktion i Mina vårdkontakter där man precis som via sociala medier eller mejl kunde föra en konversation med t.ex. en läkare eller annan vårdgivare. Om det nu inte är väldigt mycket man behöver diskutera, men ofta så är det bara en enkel fråga som man vill ha svar på.

    Hoppas att du slipper ”telefonbojan” snart…

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Eller hur?!?!?!? Ett chat-system måste ju också gå att sparas som ”journal” -Telefonbojan var rätt ord! Men jag börjar ringa igen! Andas luuuuugnt…. //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.