Metamorfos…

Metamorfos kommer från biologivärlden och betyder ungefär förvandling. I biologin är fjärilar ett bra exempel som går från ägg, larv, puppa och ta-da fjäril.

I mitt hem är det mitt sovrum som genomgår metamorfos TYP! 

Jag ogillar förändring därför kan det ta evigheter för mig att komma till skott med vissa saker och beslut -Detta balanserar jag upp med en (ibland tveksam) Madicken impulsivitet! -Det inträffar inte ofta men när det händer då smäller det!

Mitt sovrum hade en tung mörkblå tapet när jag flyttade in för sex år sedan, den ersattes när jag anlitade en målare att tapetsera om. Jag tyckte att en mesig, menlös, icke-färg var ett BRA alternativ då. Så mitt sovrum fick en beige mjäkig intetsägande kulör som jag levt med.

Tills igår.


Ja jag började bakom en dörr.

Det blev ju så sjukt mycket färg att jag helt enkelt stängde dörren och tog min vila i soffan där jag låg och grubblade över hur dumt impulsivitet kan vara!

Sedan åt jag middag. Sedan tänkte jag att ”har man sagt (gjort) A får man banne mig säga (göra) B” så jag gjorde den där lilla väggen.

Det var fridfullt (nästan). Jag lyssnade på ljudbok och såg färgen SLUKA väggen! Katten flög runt överallt och var helt crazy av mitt upptåg. 

Sedan tvättade jag penslar, släckte ner utan en blick på väggen och undrade om jag på riktigt verkligen tänkt igenom det hela.

I alla fall vaknade jag denna morgon. Tog på mig glasögonen och satte mig upp i sängen.

Banne mig!

Det blir vackert! Det är fantastiskt. Det är liv och färg. Sval färg men inte kall. 

Det är FÄRG! 

Det var tanken som lugnade mig igår när jag låg i soffan och hade ångest -Det är färg, not the end of the world!

Färgen väger totalt upp förkylningen eller pollen situationen i näsa och hals!

Önskar alla en vårig fredag!

//a

2 kommentarer

  1. Anders

    Svart, vitt, grått och dylika kulörer är inte färg 😉 Kan vara snyggt ibland, men inte i stora doser. Det är så mycket trevligare med blått, gult, grönt och andra färger som man hittar i naturen.

    Så grattis till ditt val av blått! Och våga mera!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Lyssna på det här: det är blått med GRÖNT i… Därav blir färgen varm 🙂 Jag är hellycklig just nu… Eller knockad av chocken (helt möjligt!) //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.