Sluta hågga lådan!

Här är det studie av kattbeteende på hög nivå. Jag har kommit fram till vissa slutsatser

-Katter kan reta varandra! En ligger å sover då kan den andre komma och börja peta med tassen på huvet för att ”få igång något”. Det är nästan så att man hör dialogen… ”Zzzzzz” Peeeeeet pet pet pet… -Nej men oj är du vaken? Bra då kör vi!” Slutsats: En för alla, alla för en!

-Att hågga kattlådan verkar vara den ultimata sporten! Kattlådan tycks utgöra en outtalad ”safezone”, man får inte attackera nån som är i lådan -Alltså LiGGER min katt platt i kattsanden och när den andre (som sitter utanför å tittar in över kanten) tittar bort poppar hon upp och klipper till åskådaren för att snabbt retirera och lägga sig i tjuffe! Slutsats: Det finns alltså outtalade kattregler ang lådan!

-Dom turas om att jaga varann, dom turas om att klippa till varann med tassen (tackochlov utan klor) och dom tumlar runt som sådan där störtläskig kullerbytta där man är två!! Slutsats: dom är lika goda kålsupare båda två!

-Om den ena krånglar sig in i ett skåp måste den andra dit direkt å så bråkar man därinne. Slutsats: Utpräglat rättvisetänk a’la barn!

-Den som loosar i ”herreman på täppan” (dvs iNTE vinner översta hyllan i det takhöga klätterträdet) får lägga sig platt på maken och erkänna sig besegrad. Slutsats: Revir och rang i fascinerande tydligt skådespel

-Lek övergår på en sekund till bokstavlig catfight! Den som ger sig in i leken…..

-Den andres mat är mycket godare, men det gäller ju även människor!

-Om den ena blir borstad måste den andre sätta igång å leka med en boll så att vidare frisering blir omöjligt. 

-Ingen av katterna tolererar kattgrus på mattan, då krafsas det till någon människa -vänligen- dammsuger upp stöket. Slutsats: människor ÄR blott katters tjänare

-Om någon sitter på första plats (dvs längs ute på bordet närmast fönstret) måste den andre placera sig på stolen under och antingen a) börja jaga svansen på den som sitter uppe på bordet eller b) börja fäkta med tassen underifrån! Strategierna används för att få den där på bordet att lämna platsen så den andre kan få sitta på första parkett!

Finns hur mycket som helst att notera och diskutera om katter. Själv blev jag väckt av dom på ett nytt nyskapande sätt denna morgon!

En kom som en kanonkula och studsade i sängen, runt mitt huvud, den andre kom som en torped under sängen och låg och sparkade och klöste i resårkärnan -Detta fick den uppe i sängen att börja studsa runt och fäktas efter den som låg under… Ja, ni fattar! 

Jag klev i alla fall upp för det var inte vidare rofyllt sedan den leken uppfunnits!

//a

PS: ….är galet trött!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.