Näbbmus & Pokémon GO…

Jag kan nästan inte prata om Pokémon Go utan att bli upprörd! Spelet som fått sonen att knata över en mil, vars servrar inte håller för det enorma, globala trycket och det eviga tjatet om att ”fara ut och söka pokémon” har liksom varit lite väl mycket på tapeten här hemma denna helg.

Kalla mig curling-morsa eller annat nedsättande, men jag låter inte 11-12 åringar ränna runt vare sig på cykel eller tillfots runt hela staden ensamma, i stället får man göra som fotbollsföräldrarna gör, skjutsa till ”match” 😀

I alla fall uppskattade jag oerhört att få äta middag med Tarzan och Ugglan, känns som väldigt länge sedan jag såg dom faktiskt! Jag skrattade gott när Ugglan berättade om den lilla söööööta näbbmusen som kilat in i stugan idag… Det finns inget gulligt med små möss som ”kilat” in… Det är skadedjur och läskigt och skall UT!

Ugglan tänkte lösa problemet genom att ta en bit hushållspapper och greppa den lilla krabaten i svansen och ge den lift ut, men den lilla rackaren försvann, för att sedan pila in och ut från stora badrummet, då beväpnade sig Ugglan med ett skohorn (å där började jag garva ännu mera åt den mentala bilden av Ugglan med ett ark hushållspapper i ena handen och ett långt ikea-skohorn i den andra) för att kunna mota den lilla söta musen dit hon ville. Den kilade in på lilla toaletten för att sedan försvinna bakom frysen.

Då kom Tarzan in och skulle hjälpa till i jakten.

Frysen drogs fram och den lilla musen hade nog insett att slutet var nära, för under frysen låg en gul, icke uppblåst, ballong -Lilla näbbmusen hade börjat krypa iN i ballongen och där satt den fast! Så den finns i alla fall inte kvar iNNE i stugan om man säger så.

Katten?! Katten låg så klart och SOV medan dramat utspelade sig -Jag önskar att jag hade varit på plats och kunnat bidra till spänningen som jag garanterat hade gjort!

Jag har undvikt drama denna dag och i stället skickade jag i väg sonen till hans far så att jag fick sova denna eftermiddag som jag verkligen behövde. Jag har haft ont och varit less men nu efter en skön promenad med härliga vänner så känner jag mig riktigt nöjd med helgen!

Pip pip på er alla människor!

//a

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Caanita

  Hur går det med den lilla tån? Läser på FB att lilltån ”utformats speciellt för att lokalisera möbler i mörka områden”.
  Så oavsett, den gör det den ska!
  Kram!!!

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Lilla tån håller sig i skinnet och är inte längre missfärgad!! Det gör alltså ett lite sämre jobb just nu eftersom jag är lite rädd att låta den söka runt i mörker 😀 Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.