Mellan köttsallad & Apple…

Häromdagen frågade jag ”någon” vad denne ätit till middag, jag fick ett mumlande och otydligt svar och upprepade frågan och fick då klart för mig att det som ätits var ”köttsallad” -Låt mig säga som så att jag har otroligt svårt att släppa tanken på köttsallad då själva ordet är så in i märgen intressant!

Köttsallad… Min fantasi har gått på högvarv, vad är en köttsallad? Massor med olika former av kött blandat i en skål? Är det en varm eller kall rätt? Jag har lämnat den middagen till historien men ordet har jag absorberat.

Vissa fenomen är värd att lyftas fram och denna helg har nog ett av de mest absoluta fenomen inträffat -Den sista människa JAG känner, i min krets har övergått till en smartphone! Hen har haft en ultrastabil Nokia 6600 som klarat att åka i golv, i backen, med batteri som inte tjorvat och med KNAPPAR! Men nu skall alltså Nokian få vila om dess ägare har övergått till Apple.

It’s the end of an era…

Plötsligt kan vi messa emoji:s till varandra och köra WhatsApp. Jag var definitivt inte först med smartphone utan det tog tid innan jag migrerade därför är jag både fascinerad, imponerad, glad och stolt över att hen kommit över till ”den andra sidan samt att hen stått pall så länge! Jag menar, när till och med Ugglan sitter och kollar in Nordic Hillbillies (You Tube) på sin android då känns det helt förunderligt att någon, i min ålder, byter från en modell från 2001 till den allra nyaste på marknaden!!! Det är sanna mina ord ett f.e.n.o.m.e.n!

Förutom köttsallad och Apple-migrerare så tycker jag fortfarande om snön MEN jag håller på drivas till vansinne av den smärre plaskpoolen vi numera har nere i min mikroskopiska hall. Inte nog med att det är trångt när kläder skall på och av, det är ett konstant dansande på tå i patetiska försök att undvika blöta fläckar på sockarna (vilket rent konkret innebär att man har helblöta strumpor då det ej finns torr golvyta att frambringa). Detta resulterar i ännu mera hopplösa försök att undvika vätan genom att hålla till uppför trappan med kläderna…. Allt i kombination med smärre fluffiga snöbollar av katthår som yr omkring och sedan fastnar i det slaskiga plasket….

Måste typ inhandla en gammal traditionell skurtrasa!

//a

 

 

2 kommentarer

  1. Caanita

    Kan inte låta bli att påminna om mitt gamla tips. Köp en plastback med hjul (finns i flera storlekar).
    Jättepraktiskt att sparka av sig blöta och snöiga skor i. Vattnet och slasket samlas i lådan, den är lätt att rengöra och lätt att rulla åt sidan när man dammsuger eller torkar golvet.
    Inte den snyggaste hallmöbeln men den fyller sin funktion (tycker jag).
    Ha det gott men inte vått!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Just det!!! Du har nämnt det förut när jag gnölat över hallsituationen… Måste kolla i förrådet efter lämplig back att testa!! Tack för påminnelsen! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.