Häst & släde…

Polisen uttalade sig på förmiddagen att OM man absolut inte behövde he sig ut i trafiken skulle man låta bilen stå idag! Ni kan inte ana ångesten jag kände över att behöva baxa ut min mygglätta bil utan fyrhjulsdrift!

Eftersom en hylla pajat i kylskåpet råder strikt handlingsransonering av kylvaror, vilket innebar att mjölken var SLUT -Och det är lika förbjudet som att kaffet skulle vara slut! Det behövdes även handlas annat för veckans  middagar -Våndan fick mig tillochmed att börja kolla in olika alternativ av ”online handling MED hemkörning” -Men ingen verkade kunna leverera samma dag!!!

Så jag bet ihop, eftersom jag redan håller hastigheten, anpassar mig efter väglag och inte kände mig stressad så gick det hur bra som helst även om min fjäderlätta, knorrande så kallade bil känns helt stollig att köra med i nyfallen snö! En bandvagn hade känts bättre, eller häst och släde som jag hörde att något valt som färdmedel till arbetet.

Är nöjd att dagen är gjord och att mjölken är hembaxad! Nu är det smoothie-time och sedan hoppas jag på tidig sänggång i detta hushåll! Om inte annat så tänker då jag knoppa inom en snar framtid!

En annan sak som jag funderat på idag… Pratar man egentligen i telefon numera?! Själv lever jag oftast med en ljudlös telefon vilket innebär att jag svarar på inkommande sms och samtal när jag har möjlighet! Det är egentligen bara när jag inväntar samtal från vården etc som jag har ljudet på… Och sitta och sladdra i telefon… När gör man egentligen det?! Det känns på något konstigt sätt väldigt omodernt?! Märkligt!

Nej, fram med blåbären här behövs antioxidanter och c-vitamin!

//a

PS: D-vitamin har vi redan knaprat nog av för dagen!

PS2: Gillar typ snön än! Ändå! Trots väglaget!

6 kommentarer

  1. Caanita

    Förr, när man ringde sina kompisar började man oftast fråga ”vad gör du”? Man visste precis hur det såg ut i deras hem där telefonen stod. Dessutom kunde det vara svårt att prata om ”väsentligheter” eftersom det inte gick ta med sig telefonen och gå iväg.
    Numera börjar man fråga ”var är du” och svaret kan bli var som helst på jordklotet, så visst har tekniken gått framåt. Eller som dom två farbröderna som satt på samma tåg, den ene skulle till Ystad och den andre till Kiruna, de var helt överväldigade av vilka framsteg som gjorts inom teknikens område!!!

    Numera frågar man ”var är du”? Svaret kan ju bli nästan var som helst.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Har aldrig tänkt på den där ”öppningsfrågan”-Men det stämmer juh!!! Tänk när man hade så tur när man var liten, att det fanns ett telefonjack i ens rum!!! Nu blev jag nostalgisk 🙂 //a

  2. Anders

    Men Anna… Du som bor bara ett par stenkast från närmsta vitvaruhandlare, finns det inte möjlighet att köpa ny hylla eller nytt skåp? Eller klicka runt lite på internet så kan du kan du få grejorna ända hem?

    Du har banne mig längre till närmsta livsmedelsaffär 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Hahaha det är beställt redan! Fanns dock inte i lager då skåpet är 6 år GAMMALT! //a

  3. Cecilia

    Hej
    Ramlade in på din blogg när jag sökte på magsjuka och ulcerös colit ????. Jag har också kombinationen PSC och UC. Hur mår du i din sjukdom? Har så många frågor, har du tid att svara?
    Kram Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.